Xperia 5 II

Osmišljen za brzinu, izrađen za kompaktnost

Predstavljamo najkompaktniji uređaj Xperia s 5G tehnologijom. Podignite zabavu i kreativnost na višu razinu uz uređaj Xperia 5 II.

PAMETNI TELEFONI

Xperia 5 II – kompaktan dizajn | Zaslon CinemaWide™ 21 : 9 | Eye AF u stvarnom vremenu

Xperia 5 II
Xperia 5 II plave boje, prednja i stražnja strana

blueblack

PMC

Kn 7.119,00

(s PDV-om)
Nagrađeno
Dizajn koji volite s tehnologijom koju trebate

Savršene je veličine da stane u ruku ili džep, a opremljen je najnovijom tehnologijom tvrtke Sony. Otkrijte uređaj Xperia 5 II.

Za fotografe
Tehnologija fotoaparata Alpha – za iznimno oštre rezultate

Zahvaljujući tehnologiji posuđenoj iz profesionalnih fotoaparata Alpha, Xperia 5 II pruža brzinu i preciznost potrebnu za snimanje čarobnih trenutaka s izoštrenim fokusom i savršenom ekspozicijom.

Snimite savršene portrete svaki put

Ne možete savršeno pozirati za svaki portret, ponekad poželite nešto spontanije. I tu do izražaja dolazi Eye AF u stvarnom vremenu, bez obzira na to fotografirate li ljude ili životinje u brzom pokretu.

Slika žene snimljena značajkom Eye AF u stvarnom vremenu
Slike koje dolaze do izražaja

Eye AF u stvarnom vremenu osigurava da dio lica koji je i ogledalo duše zauzme središnje mjesto, čak i kada je jedno oko pokriveno ili se osoba brzo kreće.

Pun karaktera i izraza

Ako objekt snimanja ne želi surađivati, ne brinite – Xperia 5 II ipak će pronaći oči i brzo fokusirati savršenu sliku.

Slika psa snimljena značajkom Eye AF u stvarnom vremenu
Trenuci koje ne smijete propustiti, uvijek u fokusu
Trenuci koje ne smijete propustiti, uvijek u fokusu

Želite snimiti neprocjenjive trenutke koji traju treptaj oka sa savršenim fokusom, i to svaki put? Sada je to moguće zahvaljujući brzom neprekidnom snimanju niza fotografija do 20 sl./s uz automatski fokus i automatsku ekspoziciju. 

Vrhunska ZEISS kvaliteta na uređaju Xperia

Svestrani fotoaparat s trima objektivima snima prekrasne pejzaže i portrete te omogućuje zumiranje udaljenih objekata. Optika ZEISS posebno je kalibrirana za uređaj Xperia 5 II te se odlikuje poznatim ZEISS T* premazom za smanjeni odsjaj, što rezultira izvrsnim kontrastom i prikazom slike.

Vrhunska ZEISS kvaliteta na uređaju Xperia
16 mm, ultraširokokutni
16 mm, ultraširokokutni

Ultraširokokutni objektiv od 16 mm odaberite kada želite sve obuhvatiti na fotografiji.

24mm, širokokutni
24mm, širokokutni

Svestrani širokokutni objektiv od 24 mm pokriva većinu situacija snimanja.

70mm, telefoto
70mm, telefoto

Kada se želite približiti objektu, odaberite telefoto objektiv do 70 mm s 3x optičkim zumiranjem.

Xperia 5 II s namjenskim ergonomskim gumbom zatvarača
Pametni telefon s gumbom zatvarača

Da bi vam pomogla snimiti savršene snimke, Xperia 5 II ima namjenski ergonomski gumb zatvarača kao na profesionalnom fotoaparatu.

Djevojčica se igra u potoku i prska fotoaparat vodom
Snimajte nezaboravne slike uređajem Xperia

Udružili smo se s profesionalnim fotografima da bismo vam pokazali kako snimati razne fantastične snimke na pametnom telefonu Xperia.

Fotografije s manje šuma u tamnim prizorima

U uvjetima slabog osvjetljenja Xperia 5 II odgovara na izazov.

Za filmoljupce
Doživljaj širokog zaslona na dlanu

Ako obožavate filmove, želite pametni telefon koji ih je dostojan. Pomoću 5G veze sadržaj možete usmjeravati i preuzimati najbrže dosad, a zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz omogućuje ravnomjerno pomicanje.

Prepustite se akciji

Zahvaljujući kinematografskom omjeru širine i visine te velikom području prikaza, 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide™ 21 : 9 FHD + i HDR omogućuje vam da se potpuno izgubite u akciji, baš onako kako je zamislio redatelj filma.

 Jasniji i svjetliji prikaz s boljim kontrastom svega što gledate

X1™ za mobilne uređaje donosi tehnologiju BRAVIA HDR remaster u sve što gledate za poboljšanje kontrasta, boja i jasnoće svakog sadržaja, pa čak i sadržaja sa servisa za usmjeravanje.

Gledanje Netflixa na uređaju Xperia 5 II

Pogledajte film Extraction na Netflixu.

Holivudski doživljaj boja

Uz način rada Creator „koji omogućuje CineAlta” koji sadržaj prenosi kako je i zamišljen sad možete uživati u vjernom prikazu boja nadahnutom serijom Master Monitor iz Sonyjeve profesionalne tehnologije koja se upotrebljava u holivudskim studijima.

Uživajte u višedimenzionalnom zvuku uz Dolby Atmos®

Gledanje filmova uz Dolby Atmos® prožimajuće je iskustvo višedimenzionalnog zvuka koji vas okružuje sa svih strana. Uz uređaj Xperia 5 II zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment doživjet ćete putem žičanih, bežičnih slušalica ili prednjih stereozvučnika.

Uživajte u višedimenzionalnom zvuku uz Dolby Atmos®
60 Hz u usporedbi sa 120 Hz
Uživajte u ravnomjernijem pomicanju prikaza

Zahvaljujući brzini osvježavanja od 120 Hz, OLED zasloni omogućuju ravnomjerno pomicanje prikaza i prijelaze slika.

Za igrače mobilnih igara
Uživite se u igranje. Zavladajte pločom s najboljim rezultatima.

Xperia 5 II vodi vas dublje u akciju s impresivnim zaslonom omjera 21 : 9, a uz Game Enhancer, vrlo brze radne značajke, zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz i preciznu osjetljivost na dodir u velikoj ste prednosti.

Optimizirano za Call of Duty: Mobile

Xperia je službeni pametni telefon turnira Call of Duty®: Mobile, a Xperia 5 II spremna je za izazov. Bez obzira na to igrate li za zabavu ili želite osvojiti naslov prvaka, igra je optimizirana zahvaljujući procesoru Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ za poboljšanje vašeg doživljaja.


©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION i CALL OF DUTY žigovi su tvrtke Activision Publishing, Inc.
Qualcomm i Snapdragon žigovi su tvrtke Qualcomm Incorporated, registrirani u SAD-u i drugim državama i koriste se uz dopuštenje. Snapdragon Elite Gaming žig je tvrtke Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming proizvod je tvrtke Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njezinih podružnica.

Širok 21:9 zaslon u usporedbi sa standardnim zaslonom
Pogledajte što nedostaje konkurenciji

Zaslon omjera 21 : 9 širi je od klasičnih zaslona i otkriva više zbivanja tako da možete vidjeti svoje protivnike prije nego što oni vide vas.

Uživajte u ravnomjernim prikazima u igrama bez zamućenosti

Na izvornom zaslonu s brzinom osvježavanja od 120 Hz objekti koji se brzo kreću jasno se prikazuju, što omogućuje vrlo ravnomjerno igranje. No Xperia 5 II nudi i više – sa smanjenjem zamućenja pri pokretu od 240 Hz zaslon ažurira sliku nevjerojatnih 240 puta u sekundi za akciju bez zamućenja.

Precizni i brzi pokreti na uređaju Xperia 5 II
Precizni i brzi pokreti

Xperia 5 II daje vam prednost u igrama u kojima je potrebna brzina. Podržava stopu skeniranja dodira od 240 Hz, što je 4x više od prethodnog modela, pa se radnja odvija precizno kako ste zamislili. Brža je i osjetljivost na dodir, pa sustav prepoznaje dodir točno u pravom trenutku.

Izvucite ono najbolje iz svake igre

Game Enhancer pruža niz značajki i postavki koje će vam pomoći u poboljšanju igranja i ostvarenju više pobjeda. Možete podijeliti i svoje najbolje trenutke pomoću snimaka zaslona, audioisječaka ili videoisječaka. 

Druge značaje za igranje

Xperia 5 II obuhvaća niz drugih značajki zbog kojih je savršen izbor za igrače.

Za ljubitelje glazbe
Montažer Mark Wilder pomno promatra pametni telefon Xperia
Slušajte kao da ste u studiju s umjetnikom

Zahvaljujući našem iskustvu s hardverima za zvuk i glazbenom zabavom, Xperia 5 II stvorena je da pruži autentični doživljaj slušanja uz zvuk prilagođen u suradnji s inženjerima tvrtke Sony Music Entertainment.

Audiopriključak od 3,5 mm za vrhunsku kvalitetu zvuka

Priključite svoje omiljene slušalice u audiopriključak od 3,5 mm za vrhunski zvuk s jasnim odvajanjem lijevog i desnog zvuka, smanjujući šum signala na neprimjetnih 20 dB, više od 90 % niže nego na prethodnom modelu. 

Najbolji mogući doživljaj zvuka

Uz uređaj Xperia 5 II iz glazbe ćete izvući najviše što je moguće, bez obzira na digitalni format koji slušate.

Logotip tehnologije DSEE Ultimate
Poboljšajte kvalitetu sve svoje glazbe

DSEE Ultimate poboljšava digitalnu glazbu umjetnom inteligencijom za automatsko poboljšanje zvučne frekvencije i dinamičkog opsega u stvarnom vremenu. Bolji su visoki i niski rasponi i svaka je pjesma blizu kvalitete visoke rezolucije. Radi sa žičanim i bežičnim slušalicama, na lokalnim datotekama i uz usmjeravanje.

Logotipi za zvuk visoke rezolucije, bežični zvuk visoke rezolucije i LDAC
Bolji od CD kvalitete zvuka

Zahvaljujući žičanom ili bežičnom zvuku visoke rezolucije uz LDAC, možete uživati u glazbi s dinamikom i detaljima koji nadmašuju čak i kvalitetu CD-a. Reproducira čitav raspon zvuka, pa ga čujete onako kako su umjetnici zamislili.

Slušajte i osjetite zvuk koji se širi svuda oko vas

Uz 360 Reality Audio glazba nikad nije tako prožimajuća i stvarna, a Xperia 5 II je osmišljena da vam omogući da doživite glazbu pomoću žičanih ili bežičnih slušalica. U uređaj je čak integrirano hardversko dekodiranje za optimizaciju kvalitete zvuka i poboljšanje potrošnje energije da biste mogli dulje slušati.

Dizajn
Savršenstvo koje stane u džep

Dizajniran da savršeno pristaje na dlan i stane u džep, Xperia 5 II pametni je telefon koji ste čekali.

Bezvremenski stil

Xperia 5 II jednako je ugodna oku i za upotrebu te se isporučuje u raznim bojama koje pristaju vašem stilu.

Napravljen za svakodnevni život

Ovaj je uređaj ima otpornost na vodu i zaštitu od prašine klase IP65/68 koja ga štiti od vremenskih uvjeta te čvrsto i izdržljivo prednje i stražnje staklo Corning® Gorilla® Glass 6.

Uređaj Xperia 5 II poprskan vodom
Vidite i postignite više
Za radne značajke
Logotip za 5G
Otkrijte brzinu 5G

Xperia 5 II može se povezati na vrlo brze 5G mreže omogućujući vam uživanje u beskompromisnim visokokvalitetnim preuzimanjima i nesmetanom usmjeravanju, čak i za datoteke visoke rezolucije.

Logotip Wi-Fi 6 certified
Usmjeravajte i pretražujte brže uz Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 omogućuje bolju vezu veće brzine, manjeg kašnjenja i poboljšanog upravljanja mogućnostima povezivanja, što znači da više uređaja može biti povezano s istom mrežom, a da se pritom ne iskoristi sva propusnost.

Logotip 5G/4G Wi-Fi®
Uvijek budite na najboljoj mreži

Pametnom tehnologijom Xperia 5 II neprestano analizira kvalitetu Wi-Fi mreže s kojom ste povezani. Ako predvidi bilo kakvo smanjenje kvalitete, automatski će vas prebaciti na mobilnu mrežu da biste uvijek uživali u najboljoj dostupnoj vezi.

Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G i sustav Snapdragon X55 5G Modem-RF
Snaga koja vam je potrebna za iznimne radne značajke

Uređajem Xperia 5 II više snimajte, igrajte, gledajte, slušajte i obavljajte zadatke zahvaljujući mobilnoj platformi Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G i sustavu Snapdragon X55 5G Modem-RF. Višegigabitne 5G brzine, procesor i grafika 25 % brži nego prije. Pripremite se i uživajte u doživljaju.

Baterija na koju možete računati
Punjenje do 50 % za samo 30 minuta
Punjenje do 50 % za samo 30 minuta

Xperia 5 II ima snažnu bateriju od 4000 mAh uz brzo punjenje. Ako ste u žurbi, a baterija vam je prazna, možete je napuniti do 50 % za samo 30 minuta.

Grafikon koji prikazuje stanje baterije
Dobro stanje baterije i nakon dvije godine

Tehnologije za punjenje dulje održavaju baterije u dobrom stanju. Štednja baterije štiti telefon od prekomjernog punjenja, dok ga prilagodljivo punjenje Xperia nadzire da se baterija ne bi preopteretila.

1. Kapacitet baterije
2. Vijek trajanja baterije
3. Normalno punjenje

Za film i fotografije
Prvi fotoaparat sa snimanjem usporenih filmova u formatu 4K HDR sa 120 sl./s na pametnom telefonu

Xperia 5 II omogućuje snimanje usporenih snimki u formatu 4K HDR od 120 sl./s, čime možete snimiti izvanredne usporene snimke.

Snimajte kao profesionalci uređajem Xperia 5 II
Snimajte kao profesionalci

Sada možete snimati filmove na koje bi bili ponosni i profesionalci. Zahvaljujući iskustvu naših inženjera s digitalnim filmskim kamerama, Xperia 5 II pruža niz alata za poboljšanje vaše izrade filmova. Budite kreativni uz zadane postavke za upravljanje izgledom boja, snimanje filma u formatu 21:9, 4K HDR s 24, 25, 30, 60 i 120 sl./s, i inteligentnim filtrom za vjetar.

Značajke i kontrole nadahnute fotoaparatima Alpha

Xperia 5 II pruža potpunu slobodu kod snimanja s kontrolama koje je inače moguće pronaći na profesionalnim fotoaparatima. Odaberite automatske postavke ili ručno kontrolirajte ISO, brzinu zatvarača, ravnotežu bijele boje i još mnogo toga. Zatim izvezite u RAW (.DNG) putem sučelja nadahnutog fotoaparatima Alpha.

Značajke i kontrole nadahnute fotoaparatima Alpha

Sve slike na zaslonu samo su ilustracije.

5G mreža i dostupnost mogu ovisiti o državi, operateru, verziji softvera i korisničkom okruženju.

Izraz objektiva ekvivalentan je žarišnoj duljini od 35 mm.

Specifikacije i značajke

Zahvaljujući najnovijim tehnologijama fotoaparata, zvuka i zaslona tvrtke Sony, Xperia 5 II omogućuje vam dosad najbrže snimanje, stvaranje, reprodukciju i dijeljenje. Sve u kompaktnom dizajnu za jednostavno korištenje jednom rukom i spremanje u džep.
  • Eye AF u stvarnom vremenu za ljude i životinje

  • Ravnomjerno pomicanje prikaza na zaslonu s brzinom osvježavanja od 120 Hz

  • 6,1-inčni OLED zaslon CinemaWide™ 21 : 9 FHD+ HDR

  • Snimanje usporene snimke u formatu 4K HDR od 120 sl./s

  • Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865

Dimenzije
158 x 68 x 8 mm
Masa
163 g
Otporno na vodu
Otpornost na vodu (IP65/68)
Broj SIM-ova
Hibrid s utorom za dvije SIM kartice
Kapacitet
4000mAh
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika