Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Xperia 5 III

Brzina i više u kompaktnom formatu

Kompaktan ali moćan telefon Xperia 5 III objedinjuje zadivljujuću brzinu automatskog fokusa svog prethodnika s novom optikom koja doseže do 105 mm. Od snimanja do igranja, ovaj pametni telefon koji stane u ruku uvelike nadilazi vaša očekivanja.

 Ozbiljna snaga u dizajnu koji stane u ruku

U svijetu sve većih pametnih telefona Xperia 5 III pokazuje da postoji i drugi put. Odlikuje se 5G brzinom, snažnim radnim značajkama i impresivnim trajanjem baterije, a ima najnovije tehnologije fotoaparata, zvuka i igranja tvrtke Sony u kompaktnom dizajnu koji omogućuje jednostavnu jednoručnu upotrebu.   

Za fotografe
Profesionalna tehnologija iz fotoaparata Alpha

Telefon Xperia 5 III zajedno su razvili inženjeri odgovorni za najnovije kamere iz serije Alpha 9, čuveni po svojoj tehnologiji automatskog fokusiranja vodećoj u industriji, i profesionalni fotografi koji su svojim sugestijama pomogli ugoditi tehnologiju te rafinirati fotografsko iskustvo i rezultate. Ključne značajke obuhvaćaju brzo automatsko fokusiranje u svim trima fotoaparatima plus tehnologija praćenja objekta u stvarnom vremena za oštar fokus objekata u pokretu.

Vrhunska ZEISS kvaliteta na uređaju Xperia

Optika ZEISS kalibrirana posebno za pametne telefone Xperia. Premaz ZEISS T* pridonosi izvanrednom prikazu i kontrastu smanjenjem odsjaja.

Poleđina telefona Xperia 5 III s raznim objektivima
Četiri prilagodljiva objektiva za veću kreativnost

Proširite svoje kreativne mogućnosti uz pomoć svestranih objektiva u trostrukom fotoaparatu i brzim, točnim automatskih fokusiranjem u svim fotoaparatima. Zahvaljujući Dual PDAF senzorima, neprekidno automatsko fokusiranje zadržava fokus na objektima, a jedinstveni sustav snimanja teleobjektivom tvrtke Sony podržava brzo automatsko fokusiranje čak i pri većim žarišnim duljinama.

Munjevit fokus, čak i na velikim daljinama

Optički telefoto objektiv do čak 105 mm s brzim automatskim fokusiranjem omogućuje vam snimanje objekata u pokretu čak i iz daljine. Ključno je to da telefoto modul ima dvije žarišne duljine te dvojne PDAF senzore. Stoga, kada se prebacujete između 70 i 105 mm, jedinica objektiva za fokusiranje i objektiv za automatsko fokusiranje koordinirano brzo fokusiraju.

Zadivljujuće slike svaki put

Uz četiri opcije svestranih objektiva Xperia 5 III vam daje veliku raznolikost snimki nadohvat ruke.

Praćenje objekata prati objekte koji se brzo kreću

Sada objekte koji se brzo kreću možete zadržati u oštrom fokusu i ako privremeno nisu vidljivi. Jednostavno odredite objekt koji želite da ostane fokusiran tako da ga dodirnete na zaslonu, a ostalo prepustite praćenju objekata.  

Proizvodite bokeh efekte u osnovnom načinu rada

Xperia 5 III olakšava snimanje divnih slika sa artističkim bokeh efektima, što dodaje novi sloj kreativnosti vašoj fotografiji.

Vanjska snimka psa na uzici s pozadinom sa zamućenim bokeh efektom
Doživite Eye AF u stvarnom vremenu za ljude i životinje

Eye AF u stvarnom vremenu daje vam zadivljujuće portrete, neovisno o tome fotografirate li osobe ili životinje. Čak i ako je vaš objekt pokrenut ili mu je jedno oko pokriveno, snimit ćete nezaboravne slike pune energije i ekspresije. 

Snimite nekada nemoguće

Snimanje niza fotografija brzinom od 20 sličica u minuti te smanjenje šuma pri slabom osvjetljenju omogućuju vam snimanje slika kakve prije niste mogli ni zamisliti na pametnom telefonu.

Zlatni retriver, zamućen sa standardnim digitalnim zumom
STANDARDNI DIGITALNI ZUM
Zlatni retriver, čist zahvaljujući zumu super rezolucije na temelju umjetne inteligencije
ZUM SA SUPER REZOLUCIJOM NA TEMELJU UMJETNE INTELIGENCIJE
Digitalni zum s razlikom

Za razliku od konvencionalnog digitalnog zuma, koji kompromitira kvalitetu slike, Xperia 5 III sada ima zum super rezolucije koji se temelji na umjetnoj inteligenciji te vraća detalje i definiciju na slike zahvaljujući obradi koju provodi umjetna inteligencija tvrtke Sony. 

Brzi pristup ključnim značajkama fotoaparata

Odaberite novi osnovni način rada radi bržeg pristupa raznim značajkama fotografiranja jednostavnim za upotrebu, uključujući dodirni gumb zatvarača, okomito usmjerenje, bokeh efekt, panoramu i drugo. 

Snimajte poput profesionalaca

U aplikaciji Photography Pro na telefonu Xperia 5 III pronaći ćete kontrole koje se obično nalaze na profesionalnim fotoaparatima.

Fotografije s manje šuma u tamnim prizorima

Xperia 5 III dizajniran je za slike iznimne kvalitete čak i pri slabom osvjetljenju.

Slika podijeljenog zaslona mlade djevojke na otvorenom po noći, jedna čista, druga zamućena
Snimajte gladak, stabilan videozapis

Xperia 5 III ima najnoviji Optical SteadyShot™ s tehnologijom FlawlessEye™, što objedinjuje povećanu brzinu očitanja senzora slike s originalnim algoritmom optičke stabilizacije slike tvrtke Sony. Rezultat je nenadmašno glatka videosnimka bez tresenja.

Za filmoljupce
Prožimajući doživljaj gledanja

Zahvaljujući fantastičnom 6,1-inčnom HDR OLED zaslonu formata CinemaWide™ 21 : 9 s brzinom osvježavanja od 120 Hz bez ičega što bi vam ometalo pogled, uređaj Xperia 5 III savršen je za filmoljupce.    

Xperia 5 III pokraj televizora BRAVIA, a na oba se uređaja pokazuje isti prizor formiranja stijene
Sve što gledate poboljšano je do savršenstva

X1™ za mobilne uređaje donosi tehnologiju BRAVIA HDR za poboljšanje svakog sadržaja koji gledate. Čak i usmjereni sadržaj ima više kontrasta, boje i jasnoće.

Zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s odjelom Sony Pictures Entertainment

Gledanje filmova s tehnologijom Dolby Atmos® prožimajući je doživljaj zahvaljujući višedimenzionalnom zvuku koji vas okružuje sa svih strana. Zvuk Dolby Atmos® prilagođen u suradnji s tvrtkom Sony Pictures Entertainment sada možete doživjeti putem slušalica ili pak putem pune konfiguracije stereo zvučnika.

Muškarac koji sjedi na otvorenom i gleda u telefon Xperia 5 III
Osoba drži telefon Xperia 5 III na kojem se vidi divan zalazak sunca
Doživite boju onako kako su predvidjeli autori

Uživajte u omiljenim filmovima i televizijskim emisijama u bojama točno onakvima kakve su predvidjeli autori. Autorski način rada koji "omogućuje CineAlta" pruža dosad neviđenu vjernost boje, pozivajući se na reprodukciju boja profesionalnih monitora u boji tvrtke Sony kakvi se koriste u vodećim holivudskim studijskim produkcijama.

Ultraglatko listanje

Zahvaljujući brzini osvježavanja od 120 Hz, zaslon nudi nevjerojatno glatko listanje i besprijekorne prijelaze sa slike na sliku kada pregledavate internet ili se krećete po izborniku.

Ilustracija dvaju telefona, na jednom se prikazuje jasno ponavljanje od 120 Hz, na drugom lagano zamućeno ponavljanje uz 60 Hz.
Za ljubitelje glazbe
Uživajte u glazbi onakvoj kakvu je autor zamislio

Uz zvuk ugođen u suradnji s odjelom Sony Music Entertainment, Xperia 5 III projektiran je tako da pruža istinski autentičan doživljaj slušanja neovisno o tome koristite li slušalice ili ugrađenu punu garnituru stereo zvučnika. 

Audiopriključak od 3,5 mm za vrhunsku kvalitetu zvuka

Zahvaljujući poboljšanjima materijala i elektroničkih komponenti, audiopriključak od 3,5 mm uređaja Xperia 5 III ne samo što je praktičan, već i jamči vrhunsku kvalitetu zvuka. Smanjuju se izobličenja, a posebice između srednje i maksimalne glasnoće, što pridonosi realističnijem zvuku s kristalno jasnim orkestrima, baršunastim vokalima i dubokim basovima.

Osoba priključuje žičane slušalice u audiopriključak od 3,5 mm na uređaju Xperia 5 III
Muškarac sluša glazbu putem slušalica u gradu s ilustracijom zvuka od 360 stupnjeva oko njegove glave
Kao da ste ondje uživo s izvođačem

Uronite u zvuk svuda oko vas, realističan kao da ste na koncertu uživo ili s izvođačem koji snima u studiju. Glazba nikad nije bila tako prožimajuća i stvarna kao uz 360 Reality Audio. A Xperia 5 III omogućuje vam uživanje u iskustvu kroz žične ili bežične slušalice ili pak putem ugrađene pune garniture stereo zvučnika.

Pretvorite stereoglazbu u prostorni zvuk od 360 stupnjeva

Ako je izvor glazbe koju slušate dvokanalni stereo, pokreće se novi 360 Spatial Sound. On omogućuje telefonu Xperia 5 III miješanje omiljenih stereokanala u sveprožimajući doživljaj zvuka u stvarnom vremenu. Ta tehnologija funkcionira s lokalnim audio datotekama i servisima za usmjeravanje te dodatno poboljšava vaš doživljaj slušanja. 

Ilustracija na kojoj se prikazuje učinak značajke 360 spatial sound u odnosu na stereo zvuk
Xperia 5 III na kojoj se prikazuje glazbeno sučelje s ilustracijom zvučnih valova koji izlaze iz zvučnika
Stereozvučnici punog raspona za snažan zvuk visoke kvalitete

Na prednjoj strani telefona Xperia 5 III nalaze se stereozvučnici punog raspona koji proizvode prožimajući zvuk visoke kvalitete prilikom reprodukcije glazbe ili videozapisa.

Za igrače mobilnih igara
Širi kut. Prednost za vas.

Zahvaljujući zaslonu CinemaWide™ formata 21 : 9, Xperia 5 III daje vam mnogo širi prikaz akcije – glavna prednost u ovim borbama prsa o prsa. 

Slika podijeljenog zaslona FPS igre pri 60 Hz i 120 Hz
Fluidni pokreti uz 120 Hz

Na izvornom zaslonu s brzinom osvježavanja od 120 Hz objekti koji se brzo kreću jasno se prikazuju, što omogućuje vrlo ravnomjerno igranje.

Doživite akciju bez zamućenja

Uz smanjenje zamućenja pokreta od 240 Hz zaslon ažurira slika nevjerojatnih 240 puta u sekundi radi akcije bez zamućenja.

Ilustracija na kojoj se prikazuje razlika u jasnoću između 60 Hz, 120 Hz i 240 Hz
Slika igranja sa zadanim postavkama ravnoteže bijele boje
ZADANE POSTAVKE
Slika igranja s prilagođenim postavkama ravnoteže bijele boje
PRILAGOĐENE POSTAVKE
Zadržite najviše radne značajke uz pomoć prilagođenih postavki zaslona

Xperia 5 III vam omogućuje prilagodbu ravnoteže bijele boje, pa akciju možete vidjeti jasnije i jednostavnije primijetiti svoje protivnike. To je ugodnije i za oči, pa možete igrati dulje ne osjećajući zamor.

Prvi napadnite u mraku

L-γ podizač (podizač niske game) nova je značajka za igranje koja vam olakšava otkrivanje protivnika u mraku. Pojačanjem detalja slike u tamnim područjima osvjetljava protivnike bez prevelike ekspozicije svijetlih područja zaslona. Tako ih možete pogoditi prije nego što oni pogode vas.

Podijeljena slika koja prikazuje isti prizor iz igre s uključenim i isključenim podizačem niske game
Poboljšajte igru uz prilagođene postavke zvuka

Zvuk je još jedan važan element sveprožimajućeg igranja, pa Xperia 5 III nudi razne značajke koje ga čine koliko god je moguće čišćim i definiranijim.

Točnost je sve

Xperia 5 III daje vam prednost u onim igrama u kojima je potrebna iznimna točnost u kombinaciji s brzim prstima. 

Uđite u zonu

Odlučni da se popnete na ljestvici? Xperia 5 III ima cijeli raspon značajki koji znače da ste u potpunosti fokusirani i spremni za izvedbu. 

Snimite videozapis tijekom igranja i podijelite ga

Xperia 5 III omogućuje nevjerojatno jednostavno snimanje i dijeljenje igraćih vrhunaca u visokoj kvaliteti. 

Dva telefona, jedan s narančastim zaslonom sustava, a jedan sa zelenim zaslonom sustava
Sprječavanje pregrijavanja

Kada koristite kabel za punjenje za igranje, kontrola napajanja sa supresijom topline napaja telefonske sustave izravno, a ne puneći bateriju. To smanjuje toplinski stres, čime se pridonosi održavanju radnih značajki igranja i dulje čuva baterija.

[A] Isključeno = visoka temperatura [B] Uključeno = niska temperatura

Optimizirane radne značajke za igranje

Xperia 5 III optimizirana je tehnologijom Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ za superiorne radne značajke igranja.

Logotip Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™
Osoba koja igra na telefonu Xperia 5 III pomoću kontrolera Dualshock
Preuzmite kontrolu pomoću kontrolera DUALSHOCK® 4

Za još više zabave možete čak povezati telefon Xperia 5 III s kontrolerom DUALSHOCK®4 pa igrati razne igre za Android.

Za filmaše
Muškarac koji snima film na otvorenom pomoću telefona Xperia 5 III
Stvarajte videozapise na koje bi profesionalci bili ponosni

Snimajte filmove sa sličnim parametrima i postavkama boja kao profesionalci. Ekspertiza naših inženjera za digitalne filmske kamere, gotove konfiguracije za upravljanje bojama izgleda, omjer 21 : 9, 4K HDR, usporena snimka pri 120 sličica u sekundi te 24, 25, 30 i 60 sličica u sekundi daje vam sve alate koji su vam potrebni.

Pojednostavnjivanje procesa izrade filma

Telefon Xperia 5 III krase brojna poboljšanja korisničkog sučelja dizajnirana posebno za filmaše. 

Dizajn
Osoba stavlja uređaj Xperia 5 III u džep
Prepun snage. A stane u džep.

Xperia 5 III nudi beskompromisnu snagu i radne značajke, a savršeno stane na dlan i u džep.

Snažna baterija u tankom, laganom kućištu

Unatoč širini od 68 mm, dubini od 8,2 mm i masi od samo 168 g, Xperia 5 III ima snažnu bateriju od 4500 mAh. 

Elegantan i profinjen

Sa staklenom poleđinom s efektom ogledala i okvirom od metala visoke kvalitete Xperia 5 III dolazi u raznim bojama koje odražavaju vaš stil. 

Xperia 5 III u zelenoj boji s vodom koja prska naokolo
Izdržljiv za svakodnevne aktivnosti

Xperia 5 III ima zaštitu od vode i prašine klase IP65/68 te Corning® Gorilla® Glass 6 sprijeda i straga, što ga čini otpornim, kao i divno dizajniranim.

Pojednostavnjeno obavljanje više zadataka

Uz razne praktične značajke rada u više prozora Xperia 5 III posebno je prilagođen istodobnom obavljanju više zadataka. 

Za radne značajke
Sva brzina koja vam je potrebna

Kombinirajući 5G i Wi-Fi 6 mogućnost povezivanja s najnovijom mobilnom platformom Qualcomm® i inovativnim tehnologijama baterije, Xperia 5 III podiže letvicu u pogledu radnih značajki pametnih telefona.  

Logotip za 5G
Mogućnost povezivanja s 5G mrežama nove generacije

Xperia 5 III može se povezati s vrlo brzim 5G mrežama i tako vam omogućiti uživanje u beskompromisnim visokokvalitetnim preuzimanjima i nesmetanom usmjeravanju, čak i za datoteke visoke rezolucije.

Logotip Wi-Fi 6 certified
Usmjeravajte i pretražujte brže uz Wi-Fi 6

Wi-Fi 6 pruža bolju vezu veće brzine, kraćeg kašnjenja i poboljšanog upravljanja mogućnostima povezivanja kada je više uređaja povezano s istom mrežom.

Logotip 5G/4G Wi-Fi®
Pametno povezivanje

Pametno povezivanje pomoću tehnologije dubinskog učenja uređaja Xperia koja koristi Neural Network Libraries tvrtke Sony analizira Wi-Fi signal za predviđanje budućih problema s vezom. Xperia 5 III procjenjuje kvalitetu dostupne Wi-Fi veze prije povezivanja, pa nema više uspostavljanja Wi-Fi veze koja ne funkcionira. Ako predvidi bilo kakav problem s kvalitetom Wi-Fi veze, koristi mobilnu podatkovnu vezu. S uređajem Xperia uvijek koristite najbolju dostupnu vezu.

Kompaktna baterija s puno snage

Baterija kapaciteta 4500 mAh daje kompaktnom telefonu Xperia 5 III i više no dovoljno snage za cijeli dan.

Slika uređaja Xperia 5 III zelene boje s tekstom 4500mAh na vrhu
Dulje pouzdan

Xperia 5 III nudi praktično brzo punjenje, a ima i posebne tehnologije punjenja koje produljuju trajanje baterije.

Telefon na kojem se prikazuje 50 % punjenja
Punjenje do 50 % za samo 30 minuta

Kada morate malo dopuniti bateriju, uz priloženi punjač XZQ-UC1 možete je brzo napuniti na 50 % za smo 30 minuta.

Graf na kojem se prikazuje produljeno trajanje baterije telefona Xperia
Baterija u dobrom stanju čak i nakon 3 godine upotrebe

Tehnologije za punjenje dulje održavaju baterije u dobrom stanju. Štednja baterije štiti telefon od prekomjernog punjenja, dok ga prilagodljivo punjenje Xperia nadzire da se baterija ne bi preopteretila.

1. Kapacitet baterije
2. Vijek trajanja baterije
3. Normalno punjenje

Ilustracija koja prikazuje prijenos podataka između nekog telefona i uređaja Xperia 5 III
Jednostavno prenesite sadržaj sa starog uređaja iPhone ili uređaja sa sustavom Android

Aplikacija Xperia Transfer 2 omogućuje vam prijenos vrijednog sadržaja sa starog pametnog telefona sa sustavom Android ili iOS na novi Xperia 5 III. Od fotografija, videozapisa i glazbe do kontakata, kalendara, povijesti poziva i poruka (SMS/MMS), prenesite sve to brzo, sigurno i jednostavno.

Sve slike na zaslonu samo su ilustracije.

5G mreža i dostupnost mogu ovisiti o državi, operateru, verziji softvera i korisničkom okruženju.

Izraz objektiva ekvivalentan je žarišnoj duljini od 35 mm.

Specifikacije i značajke

Xperia 5 III kombinira brz rad, napredne radne značajke i dugotrajnu bateriju s najnovijim Sonyjevim tehnologijama za fotoaparate, zaslone, zvuk i igre – i sve to u kompaktnom dizajnu jednostavnom za korištenje jednom rukom.
  • Optički telefoto objektiv do 105 mm

  • Kompaktan dizajn, snažna baterija od 4500 mAh

  • Eye AF u stvarnom vremenu za ljude i životinje

  • 6,1-inčni HDR OLED zaslon formata CinemaWide™ 21 : 9 s brzinom osvježavanja od 120 Hz

  • Mobilna platforma Qualcomm® Snapdragon™ 888

Dimenzije
157 x 68 x 8,2 mm
Masa
168 g
Otporno na vodu
Otporan na vodu (IPX5/IPX8), otporan na prašinu (IP6X)
Broj SIM-ova
Hibrid s utorom za dvije SIM kartice
Kapacitet
4500 mAh
Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti Saznajte više o Sonyju i okolišu

Recenzije

Mišljenje korisnika