VRHUNSKE SLUŠALICE Z1R

Potpune specifikacije i značajke

MDR-Z1R

PMC

Kn 17.882,00

(s PDV-om)

Veličina i masa

Masa
Pribl. 385 g (14 oz) (bez kabela)

Opće značajke

Pogonski sklop
70 mm, kalotni (glasovna zavojnica CCAW)
Dinamički tip
Zatvorene, dinamične (preko ušiju)
Magnet
Neodimij
Impedancija (Ohm)
64 Ω pri 1 kHz
Frekvencijski odaziv
4 Hz – 120 000 Hz
Osjetljivosti (dB/mW)
100 dB/mW
Kontrola glasnoće
nije na raspolaganju
Vrsta kabela
Odvojivi kabel tipa Y
Duljina kabela
Kabel za slušalice (pribl. 3 m (118 1/8 inča), posrebrena OFC vlakna, pozlaćeni mini stereopriključak), kabel za slušalice s uravnoteženim priključkom (pribl. 1,2 m (47 1/4 inča), posrebrena OFC vlakna, pozlaćeni uravnoteženi standardni utikač u obliku slova L)
Utikač
Kabel za slušalice (pozlaćeni mini stereopriključak), kabel za slušalice za simetričnu vezu (pozlaćeni simetrični standardni utikač u obliku slova L)
Vrijeme upotrebe
nije na raspolaganju
Vrijeme punjenja
nije na raspolaganju
Stil nošenja
Preko ušiju

Sadržaj pakiranja

  • Adapter s univerzalnim utikačem (pozlaćeni)
  • Kabel za slušalice (približno 3,0 m, posrebrena OFC vlakna, pozlaćeni mini stereo priključak)
  • Kabel za slušalice s uravnoteženim priključkom (približno 1,2 m, posrebrena OFC vlakna, pozlaćeni standardni uravnoteženi L-utikač)
  • Tvrda torbica
Placeholder

Funkcije

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Svaki ton, svaka nijansa.

Nova membrana s magnezijskom kalotom i LCP Edge omogućuju reprodukciju do 120 kHz u zvuku visoke razlučivosti. Rezultat je nenadmašna čistoća i preciznost zvuka.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Kristalno čist zvuk, bez ikakvog šuma

Kućište bez rezonancije dobiveno je uklanjanjem svega što nije zaista potrebno. Poseban filtar za zvuk regulira otpor zraka te otklanja svaki odjek pomicanja pogonske jedinice. Mogu se probiti samo kristalno jasne frekvencije. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Ergonomski jastučići za uši od ovčje kože 

Ergonomski oblikovane slušalice dizajnirane su tako da ugodno prianjaju na glavu i obaviju vas zvukom, onemogućujući njegovo propuštanje i učinkovito prenoseći jake basove. Jastučići za uši od prave ovčje kože obavijaju uši luksuznom mekoćom. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Struktura s preklopnim dizajnom

Preklopni dizajn osmišljen je tako da se obavije oko uha, zadrži glazbu unutar njih i onemogući svaki šum. Zvuk se odbija natrag prema ušima pa se čuju i najtiši tonovi.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Traka za glavu od titanija i kože 

Savitljive i lagane, a otporne, za ugodnije prianjanje preko ušiju. Beta-titanij je visokorastezljiv materijal te se i nakon savijanja vraća u izvorni položaj. Prava koža čini ih trajnima i udobnima.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Optimizirane za ugodno dugotrajno nošenje

Traka za glavu od titanijske legure savitljiva je i lagana, za cjelodnevno nošenje. Jedva ćete i osjetiti da ih imate na sebi.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

LCP Edge magnezijska kalotna membrana s aluminijskim slojem za što veću preciznost

Magnezijska kalotna membrana širi vibracije koje generira glasovna zavojnica u dio s membranom te reproducira zvuk u visokofrekvencijskom rasponu. Kombinacija nekoliko jakih materijala za sprječavanje internog gubitka zvuka rezultira manjom obojenošću i kristalnom čistoćom zvuka.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Tvrda kutija za čuvanje slušalica

Slušalice i prateći kabeli dolaze u elegantnoj kutiji, s nekoliko odjeljaka i luksuznom satenskom podstavom. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Uravnoteženi kabel za povezivanje promjera 4,4 Φ

Novi uravnoteženi kabel za povezivanje promjera 4,4 Φ usmjerava zvučni signal na lijevu i desnu stranu te smanjuje gubitak pri prijenosu zvučnog signala i uz to povezano izobličenje zvuka. Rezultat su glatke visoke frekvencije i odlična kvaliteta zvuka.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Posrebreni neoksidirajući bakar

Model MDR-Z1R ima posrebrene kabele od neoksidirajućeg bakra, osmišljene da smanje otpor i gubitak signala pri prijenosu. Rezultat je manje izobličenje zvuka, precizniji i glatkiji visoki tonovi. 

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Proizvedeno u Japanu pod kontrolom stručnjaka

Sonyjevi uređaji proizvedeni u Japanu sinonim su nenadmašne kvalitete i radnih značajki, a ni slušalice MDR-Z1R u tome nisu izuzetak. Izrađene su s ljubavlju, od samo najfinijh komponenti i proizvodnih tehnika, što rezultira izvanrednom kvalitetom zvuka.

Slika – Vrhunske slušalice Z1R

Kompatibilne s modelom TA-ZH1ES za fantastičan zvuk

Slušalice i omiljenu glazbu iskoristite kako treba uz TA-ZH1ES stacionarno pojačalo iz linije Signature Series, prvi model u svijetu s inovativnim punim digitalnim pojačalom s analognom kompenzacijom za čišći i odzivniji zvuk. Podržava zvučne formate PCM 32 bita/384 kHz i DSD 11,2 MHz, kao i uravnotežene i neuravnotežene priključke.