ID oznaka članka : 00190826 / Posljednja izmjena : 28/03/2018

Dostupnost programskih datoteka za Android TV uređaje tvrtke Sony iz 2016. i 2017. (serija XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94 i A1) – ažuriranja od 28. ožujak 2018.

Primjenjivi proizvodi i kategorije navedenog članka

Sa zadovoljstvom najavljujemo da 28. ožujka 2018. puštamo novo ažuriranje programskih datoteka (6.285) izravno na vaš televizor i da ćemo ih otpuštati postepeno tijekom travnja.

Ove programske datoteke sadrže nove značajke, daljnja poboljšanja rada televizora uz poboljšanje postojećih funkcija:

 • Sadržaj Dolby Vision podržan je za aplikacije/usluge usmjeravanja videozapisa instalirane na TV-u, primjerice Amazon Prime Video i Netflix. (Samo ZD9, XE94, XE93 i A1)*
 • Rješava problem u kojem se prikazuje sljedeća poruka: „Samba Services Manager has stopped“ (Samba Services Manager prestao je funkcionirati)
 • Rješava problem reprodukcije na usluzi Amazon Prime Video u kojem se videozapis zaustavlja i pojavljuje se pogreška sinkronizacije slike i zvuka
 • Rješava problem u kojem kućno pojačalo zvuka ne prebacuje ulaz na TV ulaz automatski kada se upotrebljava funkcija „BRAVIA Sync Control“
 • I mnogo više...

Za potpuni popis značajki i pogodnosti ili za preuzimanje programskih datoteka idite na stranicu za svoj televizor.

Preporučen način na koji možete primati ažuriranja jest provjeriti je li postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) uključena na vašem televizoru. Ako je, ažuriranja bi se trebala automatski preuzimati na vašem televizoru.

Možete preuzeti ažuriranje i s europske stranice za podršku te ažurirati svoj televizor s pomoću USB izbrisivog memorijskog uređaja.

Težeći inovativnosti i ukupnoj kvaliteti proizvoda, Sony uvijek uzima u obzir povratne informacije kupaca.

[Applicable model series] (Serija obuhvaćenih modela televizora)


Niste sigurni u koju seriju televizora spada vaš model? Ovo su neki primjeri:

 • KD-55A1
 • KD-65ZD9
 • KD-55XE8096

* Odabrani televizori tvrtke Sony (serije ZD9, XE94, XE93 i A1) podržat će Dolby Vision ažuriranjem softvera koje će se odvijati Europi tijekom travnja 2018. Za uživanje u sadržaju Dolby Vision, aplikacija/usluga usmjeravanja videozapisa mora podržavati Dolby Vision. Za više informacija, obratite se davatelju aplikacije/usluga. Osim toga, nakon što Sony TV primi ažuriranje softvera, za uređaje s reprodukcijom Dolby Vision (kao što su multimedijski uređaji za reprodukciju usmjeravanjem i UHD Blu-ray uređaji za reprodukciju), koji su spojeni na Sony TV pomoću sučelja HDMI, bit će potrebno i ažuriranje softvera za podršku reprodukcije Dolby Vision putem uređaja. Za više informacija o vremenu ažuriranja za određeni uređaj za reprodukciju, obratite se proizvođaču uređaja za reprodukciju.


Ažuriranje programskih datoteka: Dolby Vision bit će dostupan za Android televizore tvrtke Sony iz 2016. i 2017. (ZD9, XE93, XE94 i A1 serije) – 31. siječnja 2018.

Želimo vas obavijestite da će najavljeno ažuriranje programskih datoteka u nastavku biti odgođeno. Naši inženjeri još uvijek poboljšavaju programske datoteke kako bi vam omogućili najbolje moguće iskustvo novom verzijom.

Članak ćemo nadopuniti novim rasporedom čim prije. Kako biste bili u toku, preporučujemo da zabilježite ovu stranicu. Možete i dodati svoj model u mobilnu aplikaciju Support tvrtke Sony kako biste na vrijeme dobili obavijesti.

Želimo vam se zahvaliti na razumijevanju i strpljenju.


Ažuriranje programskih datoteka: Dolby Vision bit će dostupan za Android televizore tvrtke Sony 2016. i 2017. (ZD9, XE93, XE94 i A1 serija) – 18. prosinca 2017.

Sa zadovoljstvom najavljujemo da je zakazano novo ažuriranje izravno za vaš televizor koje kreće krajem siječnja 2018.

Ažuriranjem se uvodi podrška funkcije Dolby Vision i postepeno će biti dostupno u Europi u veljači.

Preporučen način na koji možete primati ažuriranja jest provjeriti je li postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) uključena na vašem televizoru. Nakon toga će vaš televizor primiti automatsko ažuriranje tijekom navedenog razdoblja.

Nadamo se da ćete uživati u novoj značajci.


Podrška tvrtke Sony želi vam sve najbolje za blagdane!


Modeli na koje se ovo odnosi:

 Android televizori iz 2017. XE94, XE93 i A1 serija
 Android televizori iz 2016. Serija ZD9

 

Niste sigurni u koju seriju televizora spada vaš model? Ovo su neki primjeri:

 • KD-55A1
 • KD-65ZD9
 • KD-75XE9405