ID oznaka članka : 00282486 / Posljednja izmjena : 30/06/2023Ispis

Obavijest o postupnom ukidanju ažuriranja i preuzimanja na računalima Sony VAIO

    Od prestanka prodaje računala Sony VAIO 2014. godine, tvrtka Sony čvrsto je odlučila pružati neprekidnu podršku korisnicima računala Sony VAIO. Slijedili smo pravila i rokove tvrtke Microsoft u vezi s ukidanjem podrške za različite verzije operacijskog sustava Windows, na način da smo počeli povlačiti iz uporabe preuzimanja i ažuriranja na računalima VAIO za starije verzije sustava Windows kada ih je tvrtka Microsoft prestala podržavati.

    Tvrtka Microsoft najavila je da će 10. siječnja 2023. ukinuti podršku za sustav Windows 8.1, posljednju verziju sustava Windows s kojom su računala Sony VAIO isporučena. Zajedno s ovom objavom, Sony će prestati nuditi rezervne dijelove, VAIO zakrpe, ažuriranja i preuzimanja na web stranici za podršku i putem VAIO ažuriranja, počevši od 31. ožujka 2023. Ako i dalje želite preuzeti datoteke s računala Sony VAIO za trenutnu ili kasniju upotrebu, učinite to prije 31. ožujka 2023.

    Nadamo se da će vas vaše računalo Sony VAIO dobro služiti i da će s dobrim radom nastaviti i u doglednoj budućnosti. Hvala vam na razumijevanju.