ID oznaka članka : 00282486 / Posljednja izmjena : 24/08/2022Ispis

Obavijest o postupnom ukidanju ažuriranja i preuzimanja na računalima Sony VAIO

    Od prestanka prodaje računala Sony VAIO 2014. godine, tvrtka Sony čvrsto je odlučila pružati neprekidnu podršku korisnicima računala Sony VAIO. Slijedili smo pravila i rokove tvrtke Microsoft u vezi s ukidanjem podrške za različite verzije operacijskog sustava Windows, na način da smo počeli povlačiti iz uporabe preuzimanja i ažuriranja na računalima VAIO za starije verzije sustava Windows kada ih je tvrtka Microsoft prestala podržavati.

    Tvrtka Microsoft najavila je da će 10. siječnja 2023. ukinuti podršku za sustav Windows 8.1, posljednju verziju sustava Windows s kojom su računala Sony VAIO isporučena. Uz stavke iz ove najave, od 31. ožujka 2023. tvrtka Sony će iz svoje ponude povući i zakrpe, ažuriranja i preuzimanja na računalima VAIO koja se nalaze na web-mjestu za podršku, a dostupna su putem programa VAIO Update. Ako i dalje želite preuzeti datoteke s računala Sony VAIO za trenutnu ili kasniju upotrebu, učinite to prije 31. ožujka 2023.

    Nadamo se da će vas vaše računalo Sony VAIO dobro služiti i da će s dobrim radom nastaviti i u doglednoj budućnosti. Hvala vam na razumijevanju.