ID oznaka članka : 00192328 / Posljednja izmjena : 12/07/2018Ispis

Kako mogu podesiti ili ponovno podesiti svoj Sony Android televizor (Vodič za jednu satelitsku antenu)?

  Ovaj vodič objašnjava korak po korak kako izvršiti osnovno podešavanje jedne satelitske antene (LNB).

  VAŽNO: Prije početka podešavanja, potrebne su vam osnovne pojedinosti o vašem satelitskom sustavu (primjerice, koji satelit se prima ili kako se signal iz satelitske antene distribuira u televizor). Tu informaciju možete dobiti od svog pružatelja emitiranog sadržaja i satelitske antene.

  Postupak u nastavku vrijedi za sve Sony Android televizore. Međutim, ovisno o modelu televizora, mogu postojati male razlike u rasporedu daljinskog upravljača i sučelju izbornika.
  Ako su vam u bilo kojem trenutku potrebne dodatne upute, više informacija možete naći u vodiču za pomoć ugrađenom u televizor ili na Stranici za podršku vašeg modela televizora.

  Daljinske upute Daljinske upute
  Za kretanje po izborniku televizora upotrijebite gumbe daljinskog upravljača sa strelicama. Odaberite opcije pritiskom na gumb „plus“. To je okrugli gumb na sredini okruglog područja Menu na daljinskom upravljaču.

  1. Uključite televizor i provjerite je li kabel satelitske antene ispravno spojen na televizor.
  2. Pritisnite gumb [HOME] na daljinskom upravljaču.

  3. Idite na izbornik Settings (Postavke) na dnu početnog zaslona.
   Daljinske upute

  4. Odaberite Channel Setup (Postavljanje kanala) → Digital Setup(Digitalno postavljanje)Satellite Set-up (Postavljanje satelita) → Digital Satellite Tuning(Digitalno podešavanje satelita).

  5. Kada se prikaže pitanje „Do you want to start Digital Satellite Tuning?“ (Želite li započeti digitalno podešavanje satelita?), odaberite Yes (Da).
  6. Morat ćete odabrati konfiguraciju satelitske antene. 
   U opciji Antenna Configuration (Konfiguracija antene) odaberite između Fixed antenna (Fiksna antena), DiSEqC ili Single Cabledistribution (Distribucija jednim kabelom) i odaberite Next (Sljedeće).
  7. U ovom koraku morat ćete odabrati između dva popisa satelitskih kanala: Preferred Satellite (Željeni satelit) ili General Satellite (Opći satelit).

   • Preferred Satellite (Željeni satelit) sadrži popis kanala odabranog pružatelja emitiranog sadržaja, s nekim zadanim parametrima kao pomoć u podešavanju kanala.
   • General Satellite (Opći satelit) prikazat će sve kanale odabrane satelitske antene. Parametri primanja i podešavanja upotrebljavaju zadane postavke i možda će se morati promijeniti ovisno o vrsti instalacije.

   Preporučujemo odabir opcije Preferred Satellite (Željeni satelit).
  8. U sljedećem koraku vidjet ćete popis pružatelja usluge. Odaberite svog pružatelja satelitske usluge.
   NAPOMENA: Ako na popisu ne možete naći željenog pružatelja usluge, vratite se na prethodnu stranicu i odaberite General Satellite (Opći satelit) kako je navedeno u koraku 7.

  9. Sada možete postaviti mrežne parametre odabirom satelita iz popisa. Za osnovno postavljanje zadržite zadane postavke.

   NAPOMENA: Neki parametri mogu se promijeniti u podešavanju za opciju Preferred Satellite (Željeni satelit), a svi parametri mogu se promijeniti u podešavanju za opciju General Satellite (Opći satelit). Obratite se svom pružatelju emitiranog sadržaja i sustava satelitske antene za specifične informacije o tome koje postavke trebate postaviti.
  10. Odaberite Start.

  TV će započeti podešavanje. Ovaj postupak može potrajati do jedan sat, ovisno o odabranoj konfiguraciji.