ID oznaka članka : 00206891 / Posljednja izmjena : 23/01/2020

Ažuriranje programskih datoteka za Android televizore tvrtke Sony iz razdoblja od 2016. do 2019. – počevši od 27. studenog 2019.

  Serije obuhvaćenih modela televizora 

  Sa zadovoljstvom najavljujemo da će novo ažuriranje programskih datoteka (v6.6545) postati dostupno za preuzimanje na web-mjestu za podršku od 27. studenog 2019. Postupno će se uvoditi na sve 
  televizore povezane s internetom. Stvarni datum primanja automatskog ažuriranja ovisi o modelu i državi – može se razlikovati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. 

  To se ažuriranje nadalje nadograđuje na Android™ 8.0 Oreo™, čime se poboljšavaju performanse i standardi kompatibilnosti televizora te istovremeno poboljšavaju postojeće funkcije:

  • poboljšava povezivanje s mrežom na nekim usmjerivačima
  • poboljšava stabilnost i performanse cijelog korisničkog sučelja
  • poboljšava kompatibilnost s određenim CAM modulima i rješava problema s pohranom kanala (samo u Rusiji)

  NAPOMENA: Za potpuni popis značajki i pogodnosti ili za ručno preuzimanje programskih datoteka idite na stranicu proizvoda za svoj televizor ili slijedite veze u nastavku u odjeljku Serije obuhvaćenih modela televizora. 

  Preporučen način na koji možete primati ažuriranja jest provjeriti je li postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) uključena na vašem televizoru. Ako je, ažuriranja bi se trebala automatski preuzeti u narednim tjednima ili mjesecima.

  Možete preuzeti ažuriranje i s europske stranice za podršku te ažurirati svoj televizor s pomoću USB izbrisivog memorijskog uređaja.

  Težeći inovativnosti i ukupnoj kvaliteti proizvoda, Sony uvijek uzima u obzir povratne informacije kupaca.

  [Serija obuhvaćenih modela televizora]


  Niste sigurni u koju seriju televizora spada vaš model? Ovo su neki primjeri:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096

   


  Nastavljeno je automatsko ažuriranje za Android™ 8.0 Oreo™ – 22. svibnja 2019.

  Sa zadovoljstvom najavljujemo da je nastavljeno automatsko ažuriranje sustava Android™ 8.0 Oreo™ i da će se instalirati na televizore koji ispunjavaju uvjete u idućim tjednima.

  Korisnicima koji su već preuzeli programske datoteke v6.5830 (Android 8.0 Oreo) ove će programske datoteke donijeti dodatna poboljšanja te riješiti probleme navedene u našoj prethodnoj obavijesti:

  • poboljšava korisničko iskustvo memoriranja na popis kanala
  • rješava probleme sa zvukom koji se reproducira putem ARC priključka povezanog s tankim zvučnim sustavom, A/V prijamnikom ili sustavom kućnog kina prilikom prelaska televizora iz stanja pripravnosti
  • rješava probleme sa zvukom prilikom reprodukcije određenih formata datoteka pomoću interne aplikacije za reprodukciju videozapisa
  • vraća funkciju pretraživanja vodiča kroz programe po naslovu

  Korisnicima koji će prvi put nadograditi na Oreo ove će programske datoteke donijeti sve gore navedene pogodnosti te poboljšanja s prethodnog, originalnog paketa Oreo. 

  Neka poboljšanja uključuju sljedeće istaknute stavke:

  • novi izbornik na početnom zaslonu
  • obilasci putem Googlea (vodič)
  • obavijesti o ažuriranju softvera na izborniku početnog zaslona
  • novi izgled i funkcije tipkovnice
  • redizajnirana traka sadržaja ili traka izbornika na televizoru
  • prečac pristupačnosti (prekidač Uključeno/isključeno)
  • poboljšano je korisničko iskustvo za aplikacije s videozapisima, glazbom i fotografijama
  • proširenje na podržane formate za USB ili kućne mreže*

  NAPOMENA: potpun popis značajki i pogodnosti potražite na stranicama određenog TV proizvoda.

  Preporučen način na koji možete primati ažuriranja jest provjeriti je li postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) uključena na vašem televizoru. Ako je, ažuriranja bi se trebala automatski preuzimati na vašem televizoru.

  Programske datoteke možete preuzeti i sa stanice proizvoda za vaš model televizora na europskom web-mjestu za podršku te ažurirati televizor s pomoću USB izbrisivog memorijskog uređaja.

  Težeći inovativnosti i ukupnoj kvaliteti proizvoda, Sony uvijek uzima u obzir povratne informacije kupaca.

  Hvala vam na strpljenju i nadamo se da ćete uživati u sustavu Android™ 8.0 Oreo™

  [Serija obuhvaćenih modela televizora]


  Niste sigurni u koju seriju televizora spada vaš model? Ovo su neki primjeri:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096


  *Mogućnosti reprodukcije ovise o specifikacijama poslužitelja u kućnoj mreži.

   


  Automatsko ažuriranje za Android™ 8.0 Oreo™ privremeno je obustavljeno – 14. veljače 2019.

  Prilikom izdanja ažuriranja programskih datoteka Sony pažljivo prati implementaciju kako bi sve prošlo glatko i na zadovoljstvo korisnika. 

  Primijetili smo da naše najnovije ažuriranje za Android 8.0 Oreo povremeno može uzrokovati gubitak zvuka na određenim tankim zvučnim sustavima, A/V prijamnicima ili sustavima kućnog kina ako je televizor duže vrijeme u stanju pripravnosti. Nažalost, zbog mogućeg problema s povezivanjem koje može prouzročiti poteškoće nekim korisnicima odlučili smo odgoditi automatsko ažuriranje programskih datoteka za Android 8.0 Oreo (v6.5830). 

  Korisnici koji su preuzeli ažuriranje i trenutno ne čuju zvuk putem kućnih audio uređaja trebaju pročitati sljedeći članak s preporučenim zaobilaznim rješenjima.

  Korisnici koji nemaju tanki zvučni sustav, A/V prijamnik ili sustav kućnog kina, a žele isprobati nove značajke i funkcije koje se nude, i dalje mogu ažuriranje ručno skinuti s web-mjesta za podršku. 

  Napomena: ako upotrebljavate neki od gore navedenih kućnih audio uređaja, preporučujemo da pričekate sljedeće ažuriranje, u kojem će se riješiti potencijalni problem.

  Naši inženjeri predano rade na pronalasku uzroka problema i uskoro će se izdati nove programske datoteke koje će riješiti taj problem. Kako biste bili informirani, redovito posjećujte ili označite ovu stranicu.

  Hvala vam na razumijevanju i ispričavamo se na svim neprilikama koje smo ovime izazvali.

   


  Ažuriranje Android™ 8.0 Oreo™ za Android televizore tvrtke Sony iz razdoblja od 2016. do 2018. (serije XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 i AF8) – počevši od 30. siječnja 2019.

  Sa zadovoljstvom najavljujemo da 30. siječnja 2019. puštamo novo ažuriranje programskih datoteka (v6.5830) Android™ 8.0 Oreo™ izravno na vaš televizor i da će se to odvijati postepeno.

  Ove programske datoteke sadrže nove značajke, daljnja poboljšanja rada televizora uz poboljšanje postojećih funkcija:

  • Novi izbornik na početnom zaslonu
  • Obilasci putem Googlea (vodič)
  • Obavijesti o ažuriranju softvera na izborniku početnog zaslona
  • Novi izgled i funkcije tipkovnice
  • Redizajnirana traka sadržaja ili traka izbornika na televizoru
  • Prečac pristupačnosti (prekidač Uključeno/isključeno)
  • Poboljšano je korisničko iskustvo za aplikacije s videozapisima, glazbom i fotografijama
  • Proširenje na podržane formate za USB ili kućne mreže*

  NAPOMENA: za potpuni popis značajki i pogodnosti ili za preuzimanje programskih datoteka idite na stranicu za svoj televizor.

  Preporučen način na koji možete primati ažuriranja jest provjeriti je li postavka Automatic software download (Automatsko preuzimanje softvera) uključena na vašem televizoru. Ako je, ažuriranja bi se trebala automatski preuzimati na vašem televizoru.

  Ažuriranje možete preuzeti i s europske stranice za podršku te ažurirati svoj televizor s pomoću USB izbrisivog memorijskog uređaja.
  Sony uvijek uzima u obzir povratne informacije kupaca s ciljem uvođenja inovacija i poboljšanja ukupne kvalitete proizvoda.


  [Applicable model series] (Serija obuhvaćenih modela televizora)


  Niste sigurni u koju seriju televizora spada vaš model? Ovo su neki primjeri:

  • KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096


  *Mogućnosti reprodukcije ovise o specifikacijama poslužitelja u kućnoj mreži.