SVI TELEVIZORI

A85 / A87 / A89 | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni TV (Android TV)

A85 / A87 / A89 Series
Slika – A85 / A87 / A89 | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni TV (Android TV)

139 cm (55 inča)|164 cm (65 inča)

Televizor BRAVIA A85/87/89 sprijeda
Televizor BRAVIA A85/87/89 pod kutom
Televizor BRAVIA A85/87/89 straga pod kutom
Prednja ploča televizora BRAVIA A85/87/89
Postolje televizora BRAVIA A85/87/89
Bočni prikaz televizora BRAVIA A85/87/89
Prikaz televizora BRAVIA A85/87/89 odozgor
Televizor BRAVIA A85/87/89 straga
Televizor BRAVIA A85/87/89 montiran na zidu

Funkcije

Tehnologija TRILUMINOS Colour prikazana s pomoću šarenih balona

Reproducira širi i precizniji spektar boja

Tehnologija TRILUMINOS, koju omogućuju naši X1 procesori, proširuje spektar boja i reproducira više boja od standardnih televizora. Pritom analizira i obrađuje podatke na svakoj slici da bi boje bile još prirodnije i preciznije, a slike realističnije no ikad.

Slike različitih kvaliteta koje predstavljaju prednosti procesora X1 Ultimate

Vrhunska rezolucija, bez obzira na to što gledate

Svim vrstama sadržaja moguće je poboljšati kvalitetu na 4K rezoluciju uz Sonyjeve jedinstvene značajke. Naš X1™ Ultimate, dvostruko brži od X1™ Extreme, precizno analizira i obrađuje podatke radi obogaćivanja 4K slika vjernim detaljima i teksturom. Čak se i slike snimane u 2K i Full HD tehnologiji poboljšavaju na gotovo 4K rezoluciju s pomoću značajke 4K X-Reality™ PRO korištenjem jedinstvene 4K baze podataka. Object-based Super Resolution potom optimizira rezoluciju svakog objekta radi reproduciranja gotovo stvarnih tekstura.

Papiga jarkih boja

Jače boje i kontrast za dodatnu dubinu i realističnost

Uživajte u stvarnim bojama, otkrijte detalje u dubokim sjenama i svijetlim istaknutim dijelovima. Uz Pixel Contrast Booster boje i kontrast pojačani su na svijetlim dijelovima da biste uživali u vjernim sjenama i tonovima, većoj dubini, finoj teksturi i crnom kontrastu koje samo OLED pruža. 

Dijagram ljudi koji gledaju televiziju pod više kutova

Prekrasne boje iz svakog kuta

Gledanje televizora sa strane jednako je kvalitetno kao i sa sredine. naša samosvjetleća OLED ploča omogućuje dosljednost i vjernost boja gdje god gledate.

Srebrni automobil kreće se po ravnoj površini

Svijetle i jasnije brze scene

Uz slike sačinjene od milijuna zasebno kontroliranih piksela sve je jasno i oštro na OLED televizoru. A uz našu tehnologiju X-Motion Clarity™ brzi kadrovi ostaju uglađeni i jasni. Prizorima kretanja precizno se upravlja radi minimiziranja zamućenja da bi slike ostale realistične i bez gubitka svjetline tijekom brzih prizora.

Silueta osobe koja u suton trči na plaži

Super Bit Mapping HDR

Zalazak sunca obuhvaća tisuće tonova, nijansi i gradacija. Super Bit Mapping HDR može ih prikazati. Tom se tehnologijom stvara uglađena i prirodna kvaliteta slike 4K televizora bez "prijelaza" koji se mogu pojaviti na drugim televizorima.

Slike na kojima se prikazuju prednosti tehnologije Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira boju pojedinačnih objekata na zaslonu te na temelju toga prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava samo po jednoj krivulji odnosa crne i bijele. S obzirom na to da se objekti poboljšavaju jedan po jedan, televizor može reproducirati veće dubine, teksture i realističnije slike.

Dual database processing

Dual database processing

Jedna se baza podataka koristi za čišćenje slike te smanjivanje šumova na zaslonu. Druga se koristi za nadogradnju razlučivosti i poboljšanje čistoće. Dvije moćne baze podataka zajedno dinamički poboljšavaju piksele u stvarnom vremenu. Svaka baza podataka sadrži desetke tisuća referenci prikupljenih tijekom godina iskustva sa stvaranjem televizijskih i filmskih sadržaja.

Lokacija prednjeg zvučnika

Nevjerojatno prožimajući zvuk sa zaslona

Zvuk na klasičnim televizorima sa zvučnikom ispod zaslona često nije sinkroniziran sa slikom. Zahvaljujući tehnologiji Acoustic Surface, zaslon je zvučnik. Inovativni pokretač lagano vibrira i stvara zvuk pa sadržaj koji čujete dolazi s mjesta u sceni gdje se radnja događa – dijalog likova, buka motora automobila – a ne iz bočnih zvučnika.

Žena gleda televiziju u dnevnom boravku uz ilustracije valova zvuka..

Višedimenzionalni zvuk uz S-Force Front Surround

Doživite zvuk kao da dolazi iz više zasebnih surround zvučnika. S-Force Front Surround pretvaranjem zvuka niže kvalitete u zvuk više kvalitete reproducira sustav više surround zvučnika unutar televizora i omogućuje da uživate u prožimajućem zvuku.

Voditelji vijesti

Jasni glasovi

Zumiranje glasa omogućuje vam da ljudski glas čujete jasno bez pojačavanja glasnoće – idealno za vijesti i dokumentarce.

Ilustracija niskotonca televizora

Obogatite glazbene podloge

Niskotonac integriran u stražnji dio televizora omogućuje reprodukciju dinamičnijeg zvuka ispunjenog basovima – idealno za akcijske filmove i glazbu.

Slika zalaska sunca na televizoru

Vrhunska slika i zvuk u svim okruženjima

Zavalite se i uživajte u najboljem doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta tvrtke Sony automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Krupni plan televizora s prikazom uske prednje ploče

Uska metalna prednja ploča 

Usredotočuje vas na sliku, a ne na televizor. 

Logotip glasovne kontrole

Glasovni odabir sadržaja za gledanje

Pronađite omiljeni sadržaj govorom brže nego ikad prije. Uz glasovno pretraživanje više nema potrebe za kompliciranim navigacijama ili zamornim unosima – samo izgovorite ono što tražite.

Obitelj se služi glasovnom kontrolom za upotrebu izbornika na televizoru

Glasom na zabavan način otkrijte nove svjetove

Pronađite sve zabavne sadržaje koje možete zamisliti, i to glasom. Napredno upravljanje glasom na ovom pametnom Android televizoru omogućuje vam brz prikaz filmova i TV serija iz aplikacija ili emitiranog sadržaja.

Logotipi servisa Netflix, YouTube, Prime Video i Google Play

Preko 5000 aplikacija, više nego na svim drugim pametnim televizorima

Sonyjev Android Smart TV odlikuje se nenadmašnim brojem aplikacija. Odaberite aplikacije koje vaš život čine zabavnijim.

Logotip servisa Netflix

Nema više čekanja

Aplikacije se pokreću brže i nema više čekanja prilikom prebacivanja s jedne aplikacije na drugu – Netflix se pokreće triput brže nego prije.

Logotip Google asistenta

Glasom upravljajte TV-om i internetskim uređajima

Od televizora možete zatražiti da se s pomoću Google asistenta poveže s vašim pametnim uređajima, uključujući sigurnosne kamere i kućne uređaje, i komunicira s njima. To je doista jednostavno i omogućuje vrhunski doživljaj. Upravljajte svojim 4K pametnim televizorom tvrtke Sony i ostalim povezanim uređajima s pomoću glasa. Nema pametnijeg načina za upravljanje životom.

Logotip platforme Alexa

Povežite se sa sustavom Alexa

Povežite uređaje koji podržavaju servis Alexa radi besprijekornog handsfree upravljanja Sonyjevim televizorom. Alexa omogućuje napajanje televizora, mijenjanje kanala, upravljanje glasnoćom i još mnogo toga.

aplikacijom Google Home upotrebljava se u dnevnom boravku

Funkcionira uz Google Home

Povežite Google Home radi besprijekornog handsfree upravljanja Sonyjevim televizorom. Google Home omogućuje vam pronalaženje i emitiranje omiljenih videozapisa na Sonyjevu televizoru bez podizanja prsta.

Telefon povezan s televizorom putem funkcije Apple AirPlay

Funkcionira uz Apple AirPlay / Apple HomeKit

Uz Apple AirPlay možete usmjeravati videozapise i zvuk na televizor izravno s uređaja iPhone, iPad ili Mac. Gledajte filmove i serije iz aplikacije Apple TV, drugih omiljenih aplikacija ili preglednika Safari. Podijelite svoje fotografije sa svima u sobi.

Logotip za Chromecast

Pošaljite sadržaje na veći, bolji zaslon uz Chromecast

Chromecast vam omogućuje emitiranje omiljenih videozapisa, igara i aplikacija s mobilnog uređaja na TV-u u punoj kvaliteti. Dovoljan je jedan dodir na gumb za emitiranje na zaslonu sustava Android ili iOS i sve omiljene sadržaje možete gledati na velikom zaslonu. Emitirajte sadržaj, a potom na telefonu ili tabletu nastavite s pretraživanjem weba.

Daljinski upravljač televizora

Prekrasan dizajn

Vrhunski dizajniran daljinski upravljač od brušenog aluminija i s teksturnom završnom obradom lijepo leži u ruci te se uklapa u dnevni boravak. Bluetooth veza omogućuje vam upravljanje televizorom čak i kada nešto stoji na putu, a brojni gumbi jednostavno upravljanje ključnim funkcijama.

Daljinski upravljač televizora s pozadinskim osvjetljenjem gumba u mračnoj prostoriji

Daljinski upravljač uz pozadinsko osvjetljenje u mraku 

Jednostavno podignite daljinski upravljač s integriranim pozadinskim osvjetljenjem da biste mijenjali kanale i glasnoću kada televizor gledate u mraku. Ta je značajka dostupna za seriju A87/A89.

Pametni daljinski upravljač povezan s

Jednostavna kontrola s pametnim daljinskim upravljačem

HDMI sučeljem povežite dekodere i druge uređaje s TV-om te upravljajte svima njima jednim pametnim upravljačem. Tanji i zaobljeniji dizajn s ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i boljim rasporedom gumba čini ga vrlo jednostavnim za upotrebu.

Logotip aplikacije Google Play

Google Play™: svijet sadržaja i aplikacija

Otkrijte filmove i TV serije, igre i druge sadržaje u trgovini Google Play™. Uživajte u ogromnom i sve većem izboru aplikacija na televizoru na potpuno nov način.

Logotip Clear Phase

Clear Phase za uglađene, uravnotežene frekvencije

BRAVIA™ koristi snažan računalni model za analizu i kompenzaciju nepravilnosti u odzivu zvučnika. To postiže uzorkovanjem frekvencije zvučnika uz veću preciznost. Ta informacija šalje se natrag kako bi se poništile skokovi ili padovi u prirodnom odzivu zvučnika, a rezultat je čist, prirodan zvuk uglađene, ravnomjerne reprodukcije svih frekvencija.

Logotip Bluetooth®

Bluetooth veza

Povežite uređaje kompatibilne s tehnologijom BLUETOOTH® s televizorom za jednostavnu bežičnu zabavu. Uparite Bluetooth slušalice s televizorom BRAVIA i uživajte u TV emisijama i glazbi na omiljenom mjestu – bez ikakvih ometanja i prekida.

Logotip za YouView

YouView: najbolji način gledanja emitiranih sadržaja i sadržaja na zahtjev

Ugrađena značajka YouView omogućuje vam gledanje sadržaja sa servisa BBC iPlayer, ITV Hub, All 4, Channel 5 i Pop Fun emitiranih u proteklih sedam dana. Osim toga, omogućuje vam i pristup opsežnoj ponudi sadržaja na zahtjev. Da biste započeli s korištenjem značajke YouView, jednostavno povežite televizor BRAVIA™ s bežičnom ii širokopojasnom mrežom.

Logotip za Netflix Calibrated Mode

Studijska kvaliteta uz Netflix Calibrated Mode

Taj je način rada posebno razvijen za uživanje u originalnim sadržajima servisa Netflix i reprodukciju iste kvalitete slike na TV-u kao i televizijskom studiju. Uz Netflix Calibrated Mode autorova vizija i ideja ostaju vjerno očuvane.

Obitelj sjedi na kauču i gleda televiziju

IMAX Enhanced

Ovaj Sony 4K Smart TV kao proizvod s tehnologijom IMAX Enhanced može reproducirati boju, kontrast, oštrinu i zvuk visoke kvalitete. Radujte se spoznaji da ćete u vlastitom domu uživati u punom doživljaju zabave na televizoru koji koristi sve prednosti IMAX Enhanced sadržaja.

Logotipi Dolby Vision i Dolby Atmos

Uživajte u filmskim uzbuđenjima

Uživajte u filmskim uzbuđenjima kod kuće. Dolby Vision™ oživljava scene i omogućuje autentičan doživljaj gledanja, dok Dolby Atmos™ ispunjava sobu prožimajućim surround zvukom.

Logotip za CalMAN Ready

Zadržana strast autora

Kao rješenje problema varijacije boje tijekom produkcije ovaj TV koristi softver za automatsku kalibraciju Calman vrhunskih radnih značajki tvrtke Portrait Displays. To je dosad neviđena razina kalibracije i preciznog prilagođavanja koja nije moguća putem konvencionalnih postavki slike. Ta značajka boje reproducira vjerno u odnosu na izvorni TV signal, a čak se i prilagođava najsuptilnijim promjenama boje tijekom vremena. Ovaj TV podržava Calman, uz koji korisnici mogu iskoristiti prednosti softvera koji koriste autori vizualnog sadržaja tijekom postprodukcije i kontrole kvalitete tijekova rada. Sve to dodatno ističe našu predanost reprodukciji slike s profesionalno kalibriranom točnošću boja kod kuće.

Specifikacije

Dizajnirani s okolišem na umu

SAZNAJTE VIŠE O SONYJU I OKOLIŠU

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti.

Pročitajte više

EKOLOŠKE ZNAČAJKE OVOGA PROIZVODA

  • Dinamička kontrola pozadinskog osvjetljenja, odnosno kontrola razine osvjetljenja piksela, prilagođavanjem svjetline zaslona prilikom promjene sadržaja slike pridonosi povećanju energetske učinkovitosti

  • Način rada za uštedu energije pomoću prilagođavanja svjetline zaslona štedi energiju

  • Način rada za isključivanje zaslona pridonosi uštedi energije isključivanjem zaslona bez da cijeli TV stavi u stanje pripravnosti, pa tako možete nastaviti uživati u zvuku