Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Pročitaj tekstualni prijepis videozapisa za ovaj videozapis

BRAVIA XR MASTER Series A90J

Poboljšanje OLED-a vrhunskom svjetlinom i inteligencijom

Pogledajte naš najbolji OLED TV koji pokreće revolucionarni Cognitive Processor XR™. Uživajte u izvanrednom kontrastu uz izvrsnu svjetlinu i čiste crne nijanse u vrhunskom dizajnu s neprekinutim rubom.

SVI TELEVIZORI

A90J | BRAVIA XR | Serija MASTER | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni TV (Google TV)

A90J Series
Slika – A90J | BRAVIA XR | Serija MASTER | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni TV (Google TV)

139 cm (55 inča)|164 cm (65 inča)|210 cm (83 inča)

Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

BRAVIA XR™ TV sliku i zvuk podiže na novu razinu uz genijalan Cognitive Processor XR. On razumije kako ljudi vide i čuju te pruža potpuno novi doživljaj uz koji ćete se u cijelosti uživiti u scenu.

Revolucionarne OLED slike kako ih percipira ljudsko oko

Uživajte u sjajnom kontrastu na našem najboljem OLED-u s dubokom, prirodnom i stvarnom slikom. Revolucionarni procesor koristi analizu ljudske perspektive za unakrsnu analizu i optimizaciju stotina tisuća elemenata u tren oka. Ta tehnologija uz jedinstvenu OLED ploču reproducira čiste tamne nijanse i naše najsvjetlije slike.

Svaki zvuk pretvorite u prožimajući doživljaj

Napredna tehnologija zvučnika zaslona uz naš Cognitive Processor XR svaki izvor pretvara u prožimajući doživljaj zvuka. Slušajte jasniji i točniji zvuk što god da gledali. Uživajte u zabavi na potpuno novi način uz savršenu harmoniju slike i zvuka.

Tisuće filmova i serija koje možete pokrenuti glasom

Glasom brzo pronađite što želite gledati. Pronađite naslov tako da ga izgovorite. Možete i potražiti preporuke tako da kažete npr. "Pokaži mi avanturističke TV emisije".

Prenesite kino-doživljaj u svoj dom uz filmove koje dobivate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Reciklirajte. Obnovite. Smanjite.

Televizori BRAVIA XR izgledaju elegantno, ali su i ekološki izrađeni. U stražnjim poklopcima naših modela s velikim zaslonom koristi se i do 40 % održivih materijala.

XR Picture
Naše najsvjetlije OLED slike ikad uz vrhunske crne nijanse i realističnu dubinu

Uz XR OLED Contrast Pro svjetlina se prilagođava za istaknutije svijetle i dublje tamne nijanse, pa se detalji više ne gube u tamnim ni svijetlim područjima. Senzor za temperaturu mjeri temperaturu zaslona, a sloj za difuziju topline koji je razvio Sony hladi zaslon. OLED TV A90J koristi naš Cognitive Processor XR za predviđanje temperature i precizno upravljanje svjetlošću da bi pikseli u svijetlim područjima bili osvjetljeni u isto vrijeme i time zajamčili maksimalne performanse.

Široka paleta prirodno prekrasnih boja

Pogledajte boje koje su prirodne i lijepe ljudskom oku Cognitive Processor XR omogućuje našem jedinstvenom zaslonu pristup široj paleti boja i njihovu reprodukciju uz suptilne razlike vidljive u stvarnom svijetu. Uz proširene nijanse i zasićenost, na cvijeću ćete vidjeti živopisne sjene i realistične teksture. I blijede boje izgledaju realistično.

Detalj cvijeća s prikazom suptilnih sjena i nijansi na laticama
Slika lisice koja pokazuje 4K jasnoću
Rekonstrukcija izgubljenih tekstura na pametan način

Bez obzira na sadržaj i izvor, uživat ćete u zabavi gotovo 4K rezolucije uz XR 4K poboljšanje. Cognitive Processor XR pristupa mnoštvu podataka te inteligentno obnavlja izgubljene teksture i detalje i reproducira realistične slike. Pogledajte detalje poput prirodnog krzna i kamena oštrih rubova.

Pametna obrada pokreta za brze scene bez zamućenja

Gledanje sporta i akcijskih filmova upravo je postalo još bolje. Naš Cognitive Processor XR s tehnologijom XR Motion Clarity™ analizira podatke da bi akcija bila uglađena, svijetla i jasna.

Slika surfera s prikazanim detaljem vala bez zamućenja
Otkrijte tehnologije slike
 
XR Sound
Slika pjevača na koncertu
Zaslon je zvučnik, zvuk prati akciju

XR Sound Position pruža glazbeni doživljaj koji se podudara s načinom na koji percipiramo svijet i realističan zvuk iza slike. Na BRAVIA XR 4K OLED TV-u zaslon je zvučnik, pa je zvuk precizno usklađen s onim što je na zaslonu radi potpuno prožimajućeg doživljaja.

Sva zabava poboljšana na 3D surround zvuk

Na televizoru BRAVIA XR sve što gledate čuje se u pravom surround zvuku. XR Surround stvara surround zvuk koji dopire sa strana i okomito, tako da možete doživjeti 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima ugrađenima u strop ili onima koji zvuk usmjeravaju prema gore.

Scena dnevne sobe s prikazom efekta surround zvuka uz XR Surround
Najbolje sa zvukom tvrtke Sony

Upareni s opremom tvrtke Sony, naši najnoviji televizori BRAVIA donose vam prožimajuće audiovizualni doživljaj uz izvanrednu XR kvalitetu slike i zvuka.

Žena na punoj ulici pokazuje kako Voice Zoom 2 olakšava slušanje govora
Voice Zoom™ 2 poboljšava glasove za jasnije razgovore

Jasnije čujte razgovore na TV-u bez poglašnjavanja. Čak i ako je razgovor teško čuti, Voice Zoom 2 prepoznaje vrstu glasa, analizira ga i poboljšava njegovu jasnoću. 

Otkrijte tehnologije zvuka
 
Pametne značajke TV-a
Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom zaslonu uživajte u omiljenim videozapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sustavom iOS. 

Slika na kojoj se prikazuje prijenos sadržaja s pametnog telefona na televizor:
Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete upravljati svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu servisima za videozapise na zahtjev pritiskom na jedan gumb serije i filmovi bit će u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika na kojoj se prikazuje kako se svim povezanim uređajima može upravljati jednim pametnim daljinskim upravljačem
Otkrijte još pametnih značajki
 
Dizajn
Prekrasan dizajn za prožimajući doživljaj gledanja

U minimalističkom dizajnu s jednom pločom neprekinutog ruba zaslon je jedna staklena ploča koja je prirodno elegantna te vaš fokus drži na slici. Ovaj OLED TV izgleda i zvuči savršeno, bez obzira na to je li na postolju ili na zidu.

Stvaran izgled može ovisiti o veličini televizora.

Povucite
Slika s prikazanim postoljem s tri načina postavljanja
Trosmjerni stalak s više položaja za svestrano pozicioniranje TV-a

Postolje s tri načina postavljanja omogućuje standardnu postavku s fokusom na sliku, usku postavku za manje police i postavku za soundbar za idealan smještaj zvučnog sustava.

Slika dizajna s nevidljivim rubovima u krupnom planu
Neprekinuti rub – manja prednja ploča, veća slika

Dizajn bez okvira TV-u daje besprijekoran i sofisticiran izgled kojim su smetnje svedene na najmanju moguću mjeru, tako da se vaše oči mogu fokusirati na ono što je važno – zaslon. 

Slika stražnje strane televizora s prikazanom organizacijom kabela
Ljepota bez suvišnih kabela

Držači kabela sakrivaju kabele da bi televizor izgledao uredno i dobro sprijeda, s boka i straga.

Detalj daljinskog upravljača od brušenog aluminija s pozadinskim osvjetljenjem
Daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem

Vrhunski dizajniran daljinski upravljač od brušenog aluminija i s teksturnom završnom obradom lijepo leži u ruci i vidi se u mraku.

Vrhunska slika i zvuk u svim okruženjima

Zavalite se i uživajte u uzbudljivom doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta sa senzorima svjetlosti i boja automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Uživajte u kvalitetnim sadržajima kako je autor zamislio

Uz široku lepezu tehnologija koje zadržavaju namjeru autora, uključujući Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj televizor reproducira svu dramu i uzbuđenje koje je redatelj zamislio. Ima i podršku za Calman, pa ga autori mogu koristiti i tijekom produkcije. 

Logotip asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši TV-i sadrže tehnologiju pristupačnosti za osobe s oštećenjima vida, sluha i pokretljivosti.

Budite među prvima koje ćemo obavještavati o svim uzbudljivim tehnologijama na kojoj se temelje najnoviji televizori BRAVIA te o proizvodima koji se mogu naručiti unaprijed i koji su u prodaji.

Specifikacije i značajke

Naš najbolji OLED TV koji pokreće revolucionarni Cognitive Processor XR™ za izvanrednu svjetlinu i čiste crne nijanse.

Dizajnirani s okolišem na umu

SAZNAJTE VIŠE O SONYJU I OKOLIŠU

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti.

Pročitajte više

EKOLOŠKE ZNAČAJKE OVOGA PROIZVODA

  • Dinamička kontrola pozadinskog osvjetljenja, odnosno kontrola razine osvjetljenja piksela, prilagođavanjem svjetline zaslona prilikom promjene sadržaja slike pridonosi povećanju energetske učinkovitosti

  • Način rada za uštedu energije pomoću prilagođavanja svjetline zaslona štedi energiju

  • Način rada za isključivanje zaslona pridonosi uštedi energije isključivanjem zaslona bez da cijeli TV stavi u stanje pripravnosti, pa tako možete nastaviti uživati u zvuku