Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Pročitaj tekstualni prijepis videozapisa za ovaj videozapis

BRAVIA XR MASTER Series A95K

Naš najsvjetliji i najširi OLED
SVI TELEVIZORI

A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamički opseg (HDR) | Pametni TV (Google TV)

A95K Series
Slika – A95K | BRAVIA XR | MASTER Series | OLED | 4K Ultra HD | Visok dinamički opseg (HDR) | Pametni TV  (Google TV)

139 cm (55 inča)|164 cm (65 inča)

Registrirajte se odmah da biste primali najnovije obavijesti i ograničene ponude. Kliknite vezu u nastavku da ne biste propustili ništa.

Nagrađeno
Slika i zvuk nove generacije uz kognitivnu inteligenciju

Podignite sliku i zvuk na novu razinu uz Cognitive Processor XR™. Naš revolucionarni procesor u televizorima Sony BRAVIA XR™ reproducira sadržaj u skladu s načinom na koji ljudi vide i čuju, što pruža nevjerojatno realističan doživljaj. Razumije način na koje se ljudsko oko fokusira te koristi unakrsnu analizu da bi slike imale realističnu dubinu, izvanredan kontrast i prekrasne, živopisne boje. 

Naša najšira paleta prirodnih i svijetlih boja

Nova OLED(QD-OLED) ploča omogućuje našu najširu paletu boja zahvaljujući procesoru Cognitive Processor XR™. Jedinstveni procesor reproducira prirodne sjene i nijanse koje su prekrasne ljudskom oku te zaslon ispunjava živopisnim bojama i realističnim teksturama na svim razinama svjetline.

Uživajte u realističnoj dubini uz čiste crne nijanse i svjetlije boje

Kombinacija tehnologije XR OLED Contrast Pro i OLED(QD-OLED) ploče ovom TV-u omogućuje reprodukciju svjetlinu boje za do 200 % veću u usporedbi sa standardnim OLED TV-ima da biste uživali u realističnim scenama s čistim crnim nijansama i najsvjetlijim bojama. Uz Cognitive Processor XR™ poboljšava sliku sukladno načinu na koji se vaše oči fokusiraju, tako da nećete propustiti nijedan detalj u vrlo svijetlim i vrlo tamnim područjima.

Glazbenik na koncertu svira violinu uz zvučne valove
Zaslon je zvučnik, sklad slike i zvuka

Acoustic Surface Audio+™ koristi posebne pokretače za pretvaranje zaslona u višekanalni zvučnik. Čut ćete zvuk koji precizno prati ono što se događa na zaslonu uz potpuni sklad slike i zvuka za potpuno prožimajući doživljaj gledanja.

Otkrijte nove načine uživanja u TV-u uz BRAVIA CAM

Uz BRAVIA CAM uvijek ćete imati najbolje mjesto u kući. Taj uređaj prepoznaje gdje sjedite i sukladno tome optimizira sliku i zvuk. Dostupne su vam i kontrole pokretima, videorazgovor i druga zabavna i nova iskustva.

Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

Krupni plan žene s daljinskim upravljačem koja glasom upravlja TV-om
Izgovorite što želite gledati uz glasovno pretraživanje

Brže pronalazite sadržaj uz glasovno pretraživanje. Izgovorite naziv serije ili filma i odmah počnite gledati ili pak pokušajte izgovoriti “potraži akcijske filmove”. Za početak pritisnite gumb za glas na daljinskom upravljaču. 

Dvostruki stil – prilagođen vašem stilu života

TV je dizajniran za rad uz dva različita stila. Stil prednjeg položaja s dizajnom s jednom pločom pruža najbolji mogući doživljaj, dok stil stražnjeg položaja omogućuje postavljanje TV-a blizu zida za optimalan sklad u prostoriji. 

TV radi sigurnosti mora biti na polici ili postolju koje je šire i dublje od njega.

Prenesite kino-doživljaj u svoj dom uz filmove koje dobivate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Četiri plastične boce i četiri CD-a na lijevoj strani slike i strelica koja pokazuje na BRAVA TV na čijem je zaslonu riba koja pliva u moru na desnoj strani slike
Obnova, recikliranje i smanjenje zagađenja 

TV-i BRAVIA XR dizajnirani su za prožimajuće doživljaje uz zaštitu okoliša. Predani smo korištenju manje izvorne plastike u TV-ima i ambalaži. A95K koristi Sonyjev SORPLAS™ sa stopom reciklaže dijelova od do 85 % u stražnjem poklopcu. Jedinstvene tehnologije kontrole pozadinskog osvjetljenja, BRAVIA CAM i senzori reproduciraju sliku visoke kvalitete, ali i smanjuju potrošnju energije.

XR Picture
Dvije slika s krupnim planom voća, uključujući bobice i breskve, s prikazom poboljšanja boja uz XR Triluminos Pro+
Naš najširi spektar boja, prekrasan za ljudsko oko

Novi OLED(QD-OLED) TV s milijunima zasebnih samosvjetlećih piksela reproducira više boja no ikad za potpuno novi doživljaj gledanja. Uz Cognitive Processor XR™ zasićenje, nijanse i svjetlina svake boje prikazuju se uz izvanrednu razinu detalja i otkrivaju suptilne detalje i razlike koje možete vidjeti samo u stvarnom životu.

Najsvjetlije boje i čiste crne nijanse za realističnu dubinu 

XR OLED Contrast Pro pogoni našu OLED(QD-OLED) ploču da biste uživali u stvarnom kontrastu s najsvjetlijim bojama. Uz senzor za temperaturu i sloj za difuziju topline ovaj OLED TV koristi naš Cognitive Processor XR™ za utvrđivanje temperature zaslona i preciznu kontrolu nad svjetlosti te reproducira do 200 % više svjetline boje od standardnih OLED TV-a.

Krupni plan ptičjeg perja
Obnova izgubljenih tekstura, poboljšanje svog sadržaja na 4K

Uz poboljšanje na 4K procesorom XR uživat ćete u sadržajima gotovo 4K kvalitete bez obzira na sadržaj ili izvor. Cognitive Processor XR™ pristupa mnoštvu podataka te vraća izgubljene teksture i detalje iz stvarnih slika. 

Inteligentna obrada pokreta za neometanu, brzu akciju

XR OLED Motion, kojeg pogoni Cognitive Processor XR™, smanjuje zamućenje otkrivanjem i unakrsnom analizom ključnih vizualnih elemenata u uzastopnim kadrovima. Stvara i umeće dodatne kadrove između izvornih kadrova za neometanu i čistu akciju čak i u brzim scenama.

Slika žene na skateboardu u parku
Slika televizora montiranih na zid sa snimkom plavog kratera u narančastoj stijeni uz prikaz realističnih boja sa svih strana
Prekrasne boje iz svakog kuta 

Gledanje TV-a sa strane nikad nije bilo tako zadovoljavajuće. Na novoj generaciji samosvjetlećih OLED(QD-OLED) ploča na televizoru A95K svjetlost je dosljedno održana. Boje ostaju dosljedne i realistične iz svih kutova gledanja.

Manje odsjaja i odbljesaka za prožimajući doživljaj gledanja

Odsjaj i odbljesci otežavaju gledanje slike, posebice u tamnim scenama u kojima su dubina i detalji često skriveni. Uz iznimno nisku refleksivnost vanjskog svjetla OLED(QD-OLED) ploča smanjuje taj efekt za nevjerojatnu svjetlinu, boju i kontrast u gotovo svim uvjetima osvjetljenja. Prepustite se sceni i uživajte u prožimajućem doživljaju gledanja bez smetnji.

Usporedba slika s gradom na brdu noću s niskom refleksivnošću i bez nje
Otkrijte tehnologije slike
 
XR Sound
Slika zvučnih valova iz televizora sa značajkom Acoustic Surface Audio+
Zaslon je zvučnik, a snažan zvuk prati sliku

Zvuk dolazi izravno iz zaslona uz Acoustic Surface Audio+™. Veliki pokretači vibriraju te na jedinstven način pretvaraju cijeli zaslon u zvučnik za snažan zvuk koji prati sliku da biste čuli realističniju glazbu uz nevjerojatno jasan i prirodan dijalog. Lijevi i desni niskotonci pojačavaju bas za prožimajući zvuk kao u kinu kod kuće.

Snažnija i realističnija glazba

Dva velika pokretača na televizoru A95K savršeno okruglog oblika reproduciraju snažniji i realističniji zvuk u svim sadržajima koje gledate. Vibriranjem zaslona pokretači stvaraju jasno definirane srednje i visoke frekvencije za nevjerojatan doživljaj zvuka koji prati ono što se događa na zaslonu.

Krupni plan pokretača koji vibrira zaslon radi stvaranja zvuka
Scena dnevne sobe sa ženom na kauču koja gleda TV s prikazom efekta surround zvuka uz XR Surround
Sva zabava poboljšana na 3D surround zvuk

Uz BRAVIA XR™ sve što gledate ima pravi surround zvuk. XR Surround virtualno stvara surround zvuk koji dopire sa strana i okomito koristeći samo zvučnike TV-a da biste doživjeli 3D zvuk bez zvučnika u stropu ili onih koji zvuk usmjeravaju gore. Naši televizori BRAVIA XR™ kompatibilni su i s tehnologijom Dolby Atmos®.

Najbolje sa zvukom tvrtke Sony

Najnoviji televizori BRAVIA XR u kombinaciji sa Sonyjevom zvučnom opremom podižu ljestvicu te vam omogućuju nenadmašan audiovizualan događaj s nevjerojatnom XR kvalitetom slike i zvuka.

Voice Zoom™ 2 poboljšava glasove za jasnije razgovore

Jasnije čujte razgovore na TV-u bez poglašnjavanja. Čak i ako je razgovor teško čuti, Voice Zoom 2 prepoznaje vrstu glasa, analizira ga i poboljšava njegovu jasnoću. 

Žena na punoj ulici priča na mobilni telefon, što pokazuje kako Voice Zoom 2 olakšava slušanje govora
Otkrijte tehnologije zvuka
 
BRAVIA CAM
Optimalan doživljaj gledanja, gdje god se nalazili 

Povežite BRAVIA XR TV s priloženim uređajem BRAVIA CAM i uživajte u TV-u kao nikad prije. BRAVIA CAM prepoznaje gdje se nalazite u sobi i koliko ste udaljeni od TV-a te prema tome prilagođava postavke zvuka i slike. To znači da je zvuk, uključujući dijalog, čišći i kvalitetniji, a svjetlina slike prilagođena okruženju u kojem gledate TV.

Slika osobe koja gleda TV iz daljine i druge osobe koja gleda iz blizine
Svaka slika optimizirana sukladno vašem položaju u sobi

Utvrđivanjem udaljenosti između vas i vašeg TV-a BRAVIA CAM prilagođava svjetlinu televizora da biste uvijek uživali u savršenoj kvaliteti slike, gdje god se nalazili u sobi. Senzor svjetlosti i boje u televizoru optimizira sliku prema osvjetljenju za najbolji doživljaj gledanja.

Idealan doživljaj zvuka s bilo kojeg mjesta

BRAVIA CAM prati vas i vaš položaj, čak i ako gledate sa strane, i prilagođava ravnotežu zvuka s lijeve i desne strane radi postizanja optimalne akustike. Gdje god se nalazili u sobi, uživat ćete u istoj kvaliteti zvuka kao da sjedite tik ispred TV-a.

Slika osobe koja sluša zvuk ispred TV-a i osobe koja ga sluša sa strane
Slika osobe koja sluša TV iz blizine i druge osobe koja sluša TV iz daljine
Jasno čujte glasove bez obzira na to gdje se nalazili

Utvrđivanjem udaljenosti s koje gledate BRAVIA CAM može automatski prilagoditi zumiranje glasa da biste jasno čuli dijalog. Glasnoća dijaloga na TV-u povećava se što ste dalje od TV-a i smanjuje što ste mu bliže.

Otkrijte nove načine uživanja u TV-u uz BRAVIA CAM

Istražite niz novih funkcija na TV-u uz BRAVIA CAM, uključujući kontrolu pokretima, videorazgovore i druge mogućnosti.

Video razgovor s prijateljima i obitelji na velikom zaslonu

Družite se s prijateljima i obitelji na velikom zaslonu. Poboljšajte zabavu uparivanjem televizora s uređajem BRAVIA CAM.

Slika para u dnevnoj sobi koji maše prijatelju tijekom videopoziva
Krupni plan uređaja BRAVIA CAM na BRAVIA TV-u
Jednostavno povezivanje i zatvaranje

BRAVIA CAM možete jednostavno spojiti s BRAVIA TV-om i od njega ga odspojiti. Koristite prekidač na poklopcu kamere na vrhu uređaja BRAVIA CAM da biste zatvorili poklopac ako vam je potrebna privatnost.

Pametne značajke TV-a
Krupni plan žene s daljinskim upravljačem koja glasom upravlja TV-om
Sve što želite gledati na jednom mjestu

Jednostavno pristupajte omiljenim sadržajima i servisima. Više od 700 000 filmova i TV epizoda na jednom mjestu. Google TV objedinjuje vaše omiljene sadržaje iz svih vaših aplikacija i pretplata te ih organizira za vas. 

Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom zaslonu uživajte u omiljenim videozapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sustavom iOS.

Slike mačke i kanuista emitirane s pametnog telefona na TV
Otkrijte pametne tehnologije
 
Jednostavan daljinski upravljač
Slika daljinskog upravljača s pozadinskim osvjetljenjem danju i noću
Premium daljinski upravljač jednostavno se koristi i u mraku

Potpuno smo redizajnirali daljinski upravljač radi jednostavne kontrole nad TV-om danju i noću. Novi daljinski upravljač ima pojednostavnjene gumbe i pozadinsko osvjetljenje da biste sve jasno vidjeli čak i u mraku. Daljinski upravljač ima kompaktan aluminijski dizajn elegantnog izgleda te ga je ugodno držati u ruci.

Jednostavno pronađite izgubljeni daljinski upravljač glasom

Više nikada nemojte izgubiti daljinski u bespućima kauča. Uz funkciju traženja samo pritisnite gumb na bočnoj strani televizora da biste aktivirali izgubljeni daljinski. Daljinski će zazvoniti i zasvijetliti kako biste ga brzo mogli pronaći.

Slika brisanja daljinskog upravljača krpom
Jednostavno se briše i uvijek ostaje čist

Dizajniran s površinom u ravnini s okvirom, donjim gumbima i posebnim poliuretanskim premazom, naš se daljinski upravljač jednostavno briše i održava čistim. Svi su gumbi premazani antibakterijskim materijalom.

Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete upravljati svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu servisima za videozapise na zahtjev pritiskom na jedan gumb, serije i filmovi bit će u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika na kojoj se prikazuje kako se svim povezanim uređajima može upravljati jednim pametnim daljinskim upravljačem
Dizajn
Dvostruki stil – prilagođen vašem stilu života

TV je dizajniran za rad uz dva različita stila. Stil prednjeg položaja uz dizajn s jednom pločom omogućuje vam da se usredotočite na zaslon za najbolji mogući doživljaj gledanja bez smetnji. Stil stražnjeg položaja omogućuje vam da TV postavite vrlo blizu zida da bi bio u savršenom skladu s vašom sobom.

Stvaran izgled može ovisiti o veličini televizora. TV radi sigurnosti mora biti na polici ili postolju koje je šire od stalka TV-a.

Stil prednjeg položaja 
Povucite
Slika stražnjeg položaja
Povucite
Uživajte u kvalitetnim sadržajima kako je autor zamislio

Uz mnoge tehnologije koje odražavaju namjeru autora, primjerice Creator Calibrated Modes, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj TV reproducira svu dramu i uzbuđenje iz redateljeve mašte. Ima i podršku za Calman, pa ga autori mogu profesionalno kalibrirati za korištenje u produkciji.

Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA TV-u montiranom na zid. Kada se gumb Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi ili isključi, korisnik vidi promjenu svjetline zaslona u skladu s okruženjem.
Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA TV-u montiranom na zid. Kada se gumb Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi ili isključi, korisnik vidi promjenu svjetline zaslona u skladu s okruženjem.
ON (UKLJUČENO)
ISKLJUČENO
Gledajte Netflix u studijskoj kvaliteti uz automatsku optimizaciju

Uživajte u sadržaju sa servisa Netflix u spektakularnoj studijskoj kvaliteti, baš kao što su autori zamislili. Netflix Adaptive Calibrated Mode, osmišljen specifično za Netflix, u kombinaciji s optimizacijom ambijentalnog svjetla televizora BRAVIA XR omogućuje vam uživanje u omiljenim sadržajima optimizacijom svjetline slike na temelju osvjetljenja u sobi.

Optimizacija slike za sav vaš omiljeni sadržaj

Doživite više sadržaja kao što je autor zamislio. Uz kalibrirani način rada BRAVIA CORE za sve filmove, uključujući IMAX Enhanced™ naslove, automatski će koristiti optimalne postavke slike za doista izvanredan doživljaj gledanja kod kuće.

Snimka logotipa značajke BRAVIA CORE
Logotip za asistivnu tehnologiju
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši TV-i sadrže tehnologiju pristupačnosti za osobe s oštećenjima vida, sluha i pokretljivosti.

Specifikacije i značajke

Naša inovativna OLED(QD-OLED) ploča, koju pogoni Cognitive Processor XR™, pruža do sad neviđen kontrast između boja i čistih crnih nijansi.

Dizajnirani s okolišem na umu

SAZNAJTE VIŠE O SONYJU I OKOLIŠU

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti.

Pročitajte više

EKOLOŠKE ZNAČAJKE OVOGA PROIZVODA

  • Dinamička kontrola pozadinskog osvjetljenja, odnosno kontrola razine osvjetljenja piksela, prilagođavanjem svjetline zaslona prilikom promjene sadržaja slike pridonosi povećanju energetske učinkovitosti

  • Način rada za uštedu energije pomoću prilagođavanja svjetline zaslona štedi energiju

  • Način rada za isključivanje zaslona pridonosi uštedi energije isključivanjem zaslona bez da cijeli TV stavi u stanje pripravnosti, pa tako možete nastaviti uživati u zvuku