Da biste pogledali ovaj videozapis, prihvatite kolačiće za Youtube

Otvorite u nastavku svoje postavke za kolačiće i u dijelu „Funkcionalni” uključite kolačiće za Youtube.

BRAVIA XR MASTER Series Z9J

Vrhunska 8K realističnost utemeljena na inteligenciji

Pogledajte koliko se možete približiti stvarnom svijetu uz ovaj 8K TV velikog zaslona koji koristi naš revolucionarni Cognitive Processor XR™.

SVI TELEVIZORI

Z9J | BRAVIA XR | MASTER Series| Full Array LED | 8K | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

Z9J Series
Slika – Z9J | BRAVIA XR | MASTER Series| Full Array LED | 8K | Visok dinamički raspon (HDR) | Pametni televizor (Google TV)

189 cm (75 inča)|215 cm (85 inča)

Prvi televizor s kognitivnom inteligencijom

BRAVIA XR™ TV sliku i zvuk podiže na novu razinu uz genijalan Cognitive Processor XR. On razumije kako ljudi vide i čuju te pruža potpuno novi doživljaj uz koji ćete se u cijelosti uživiti u scenu.

Vizionarske 8K slike kako ih percipira ljudsko oko

Uživajte u dubokoj, prirodnoj i stvarnoj 8K slici. Naš revolucionarni procesor koristi analizu ljudske perspektive za unakrsnu analizu i optimizaciju stotina tisuća elemenata u tren oka. U kombinaciji s LED pločom punog polja slike na zaslonu izgledaju sjajno uz duboke tamne i jarke svijetle nijanse.

Svaki zvuk pretvorite u prožimajući doživljaj

Napredna tehnologija zvučnika uz naš Cognitive Processor XR svaki izvor zvuka pretvara u prožimajući doživljaj zvuka. Prepustite se surround zvuku poput onoga u kinu i preciznom pozicioniranju zvuka što god gledali. Uživajte u zabavi na potpuno novi način uz savršenu harmoniju slike i zvuka.

Tisuće filmova i serija koje možete pokrenuti glasom

Glasom brzo pronađite što želite gledati. Pronađite naslov tako da ga izgovorite. Možete i potražiti preporuke tako da kažete npr. "pokaži mi avanturističke TV emisije".

Prenesite kino-doživljaj u svoj dom uz filmove koje dobivate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Reciklirajte. Obnovite. Smanjite.

Televizori BRAVIA XR izgledaju elegantno, ali su i ekološki izrađeni. U stražnjim poklopcima naših modela s velikim zaslonom koristi se i do 40 % održivih materijala.

XR Picture
Detalj cvijeća s prikazom suptilnih sjena i nijansi na laticama
Široka paleta prirodno prekrasnih boja

Pogledajte boje koje su prirodne i lijepe ljudskom oku Cognitive Processor XR omogućuje našem jedinstvenom zaslonu pristup široj paleti boja i njihovu reprodukciju uz suptilne razlike vidljive u stvarnom svijetu. Uz proširene nijanse i zasićenost, na cvijeću ćete vidjeti živopisne sjene i realistične teksture. I blijede boje izgledaju realistično.

Realistična dubina uz duboke crne i jarke svijetle nijanse

Vrhunski kontrast, baš kao u stvarnosti. Naš Cognitive Processor XR unakrsno analizira podatke i poboljšava slike kao što se ljudsko oko fokusira, što daje realističnu boju i dubinu. Uz XR Contrast Booster svijetla su područja svjetlija a tamna tamnija – detalji se više ne gube u tamnim ni svijetlim područjima. 

Slike na zaslonu s prikazom velikog kontrasta i realistične dubine
Krupni plan orla koji prikazuje 8K čistoću
Obnova izgubljene 8K teksture na inteligentan način

Bez obzira na sadržaj ili izvor, uživat ćete u zabavi gotovo 8K rezolucije uz XR 8K poboljšanje. Naš Cognitive Processor XR pristupa mnoštvu podataka te inteligentno obnavlja izgubljene teksture i detalje i reproducira realistične slike. Pogledajte detalje prirodno oblikovanog perja i kandža oštrih rubova. 

Pametna obrada pokreta za brze scene bez zamućenja

Gledanje sporta i akcijskih filmova upravo je postalo još bolje. Naš Cognitive Processor XR s tehnologijom XR Motion Clarity™ analizira podatke da bi akcija bila uglađena, svijetla i jasna.

Slika surfera s prikazanim detaljem vala bez zamućenja
Divne slike preko cijelog zaslona

Ploča X-Wide Angle™ daje prekrasne slike iz svakog kuta tako da i oni koji gledaju sa strane mogu uživati kao i oni u sredini. Uz X-Anti Reflection slike su puno bistrije uz manje odsjaja.

Slike automobila iz ptičje perspektive koji vozi cestom na zasebnom zaslonima televizora koje pokazuju prednosti ploče X-Wide Angle.
X-Wide Angle™
Slike grada na vrhu brežuljka po noći na zasebnim zaslonima televizora koje pokazuju prednosti značajke X-Anti Reflection.
X-Anti Reflection
Otkrijte tehnologije slike
 
XR Sound
Slika pjevača na koncertu
Okvir je zvučnik, zvuk prati akciju

XR Sound Position pruža glazbeni doživljaj koji se podudara s načinom na koji percipiramo svijet i realističan zvuk iza slike. BRAVIA XR 8K TV ima vibrirajući visokotonac na okviru, uz koji je zvuk precizno usklađen s onim što je na zaslonu radi potpuno prožimajućeg doživljaja. Niskotonci okrenuti naprijed reproduciraju snažan bas, neovisno o položaju TV-a.

Sva zabava poboljšana na 3D surround zvuk

Na televizoru BRAVIA XR sve što gledate čuje se u pravom surround zvuku. XR Surround stvara surround zvuk koji dopire sa strana i okomito, tako da možete doživjeti 3D zvuk bez potrebe za zvučnicima ugrađenima u strop ili onima koji zvuk usmjeravaju prema gore.

Scena dnevne sobe s prikazom efekta surround zvuka uz XR Surround
Najbolje sa zvukom tvrtke Sony

Upareni s opremom tvrtke Sony, naši najnoviji televizori BRAVIA donose vam prožimajuće audiovizualni doživljaj uz izvanrednu XR kvalitetu slike i zvuka.

Obitelj na kauču gleda TV sa soundbarom HT-A7000 na mramornom ormariću
Acoustic Center Sync

Kada povežete BRAVIA XR TV sa Sonyjevim soundbarom, i soundbar i TV postaju središnji zvučnik u sustavu kućnog kina. To omogućuje savršeno usklađivanje zvuka sa slikom za doista prožimajuć doživljaj.

Muškarac sjedi na kauču i uživa u prostornom zvuku od 360 stupnjeva uz nosivi zvučnik SRS-NS7 i bežični odašiljač WLA-NS7
Spreman za 360 Spatial Sound Personalizer

Prilagodite Dolby Atmos® doživljaj uz SRS-NS7 i BRAVIA XR™ za uživanje u prostornom zvuku od 360 stupnjeva. Uz odabrane Sonyjeve slušalice možete i uživati u 360 prostornom zvuku uz bežični odašiljač WLA-NS7 (prodaje se zasebno).

Žena na punoj ulici pokazuje kako Voice Zoom 2 olakšava slušanje govora
Voice Zoom™ 2 poboljšava glasove za jasnije razgovore

Jasnije čujte razgovore na TV-u bez poglašnjavanja. Čak i ako je razgovor teško čuti, Voice Zoom 2 prepoznaje vrstu glasa, analizira ga i poboljšava njegovu jasnoću. 

Otkrijte tehnologije zvuka
 
Pametne značajke TV-a
Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom zaslonu uživajte u omiljenim videozapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sustavom iOS.

Slika na kojoj se prikazuje prijenos sadržaja s pametnog telefona na televizor:
Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete upravljati svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu servisima za videozapise na zahtjev pritiskom na jedan gumb serije i filmovi bit će u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika na kojoj se prikazuje kako se svim povezanim uređajima može upravljati jednim pametnim daljinskim upravljačem
Otkrijte još pametnih značajki
 
Dizajn
Minimalistički dizajn – prepustite se bez smetnji

U minimalističkom dizajnu s jednom pločom zaslon je jedna staklena ploča koja je prirodno elegantna te vaš fokus drži na slici. Ovaj TV izgleda i zvuči savršeno, bez obzira na to je li na postolju ili na zidu.

Stvaran izgled može ovisiti o veličini televizora.

Povucite
Slika s prikazanim postoljem s tri načina postavljanja
Kvalitetno postolje s tri položaja za svaki smještaj TV-a

Trosmjerni stalak s više položaja omogućuje vam da odaberete standardnu postavku fokusiranu na sliku, usku postavku za manje police i postavku soundbara za idealno pozicioniranje zvučnog sustava.

Krupni plan dizajna s ravnom površinom
Metalna ravna površina za prožimajuće gledanje

Prednja ploča premium izgleda vrlo je tanka, pa se oči prirodno fokusiraju na sliku, a ne ono što je oko nje.

Slika stražnje strane televizora s prikazanom organizacijom kabela
Ljepota bez suvišnih kabela

Držači kabela sakrivaju kabele da bi televizor izgledao uredno i dobro sprijeda, sa strane i straga.

Detalj daljinskog upravljača od brušenog aluminija s pozadinskim osvjetljenjem
Daljinski upravljač s pozadinskim osvjetljenjem

Daljinski upravljač vrhunskog dizajna od brušenog aluminija sa završnom obradom s tankim linijama sjajno leži u ruci i vidi se u mraku.

Vrhunska slika i zvuk u svim okruženjima

Zavalite se i uživajte u uzbudljivom doživljaju gledanja. Jedinstvena tehnologija optimizacije ambijenta sa senzorima svjetlosti i boja automatski prilagođava sliku i zvuk vašem okruženju.

Uživajte u kvalitetnim sadržajima kako je autor zamislio

Uz mnoge tehnologije koje odražavaju namjeru autora, kao što su Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj TV reproducira svu dramu i uzbuđenje iz redateljeve mašte. Ima i podršku za Calman, pa ga autori mogu koristiti i tijekom produkcije.  

Logotip asistivne tehnologije
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši TV-i sadrže tehnologiju pristupačnosti za osobe s oštećenjima vida, sluha i pokretljivosti.

Budite među prvima koje ćemo obavještavati o svim uzbudljivim tehnologijama na kojoj se temelje najnoviji televizori BRAVIA te o proizvodima koji se mogu naručiti unaprijed i koji su u prodaji.

Specifikacije i značajke

Približite se stvarnom svijetu na ovom 8K televizoru velikog zaslona s našim revolucionarnim čipom Cognitive Processor XR™.

Dizajnirani s okolišem na umu

SAZNAJTE VIŠE O SONYJU I OKOLIŠU

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti.

Pročitajte više

EKOLOŠKE ZNAČAJKE OVOGA PROIZVODA

  • Dinamička kontrola pozadinskog osvjetljenja, odnosno kontrola razine osvjetljenja piksela, prilagođavanjem svjetline zaslona prilikom promjene sadržaja slike pridonosi povećanju energetske učinkovitosti

  • Način rada za uštedu energije pomoću prilagođavanja svjetline zaslona štedi energiju

  • Način rada za isključivanje zaslona pridonosi uštedi energije isključivanjem zaslona bez da cijeli TV stavi u stanje pripravnosti, pa tako možete nastaviti uživati u zvuku