BRAVIA XR MASTER Series Z9K

Nevjerojatna 8K realističnost, svjetlina i kontrast 
SVI TELEVIZORI

Z9K | BRAVIA XR | Serija MASTER | Mini LED | 8K | Visok dinamički opseg (HDR) | Pametni TV (Google TV)

Z9K Series
Slika – Z9K | BRAVIA XR | Serija MASTER | Mini LED | 8K | Visok dinamički opseg (HDR) | Pametni TV (Google TV)

189 cm (75 inča)|215 cm (85 inča)

Od

PMC

Kn 62.599,00

(s PDV-om)

Registrirajte se odmah da biste primali najnovije obavijesti i ograničene ponude. Kliknite vezu u nastavku da ne biste propustili ništa.

Nagrađeno
Logotip za CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Best of Innovation Awards, nagrada za BRAVIA CAM
Logotip za CES® 2021 Innovation Awards
CES® 2022 Innovation Awards, nagrada: BRAVIA CORE
Slika i zvuk nove generacije uz kognitivnu inteligenciju

Podignite sliku i zvuk na novu razinu uz Cognitive Processor XR™. Naš revolucionarni procesor u televizorima Sony BRAVIA XR™ reproducira sadržaj u skladu s načinom na koji ljudi vide i čuju, što pruža nevjerojatno realističan doživljaj. Razumije način na koje se ljudsko oko fokusira te koristi unakrsnu analizu da bi slike imale realističnu dubinu, izvanredan kontrast i prekrasne, živopisne boje. 

Beskompromisna 8K realističnost na velikom zaslonu 

Uz Cognitive Processor XR™ i naš novi 8K mini LED Z9K poboljšava sav sadržaj na gotovo 8K rezoluciju da biste uživali u više detalja i tekstura na velikom zaslon uz vrhunski kontrast. Vaša će osjetila biti gurnuta do samih granica te ćete uživati u TV-u kao nikad prije. 

Precizno kontrolirane scene prepune kontrasta i svjetline

Jedinstveni XR Backlight Master Drive kojeg pogoni Cognitive Processor XR™ precizno upravlja Mini LED pozadinskim osvjetljenjem najnovije generacije na ovom Z9K 8K BRAVIA XR TV-u i reproducira svjetlinu koju možete osjetiti. Uživajte u nenadmašnom dinamičkom opsegu s jarkim svijetlim i dubokim tamnim nijansama te prekrasnim prirodnim srednjim nijansama bez odbljeska ili svjetlosnih krugova.


Glazbenik na koncertu svira dvostruki bas uz zvučne valove
Okvir je zvučnik, sklad slike i zvuka

Uživajte u zvuku koji savršeno prati ono što se događa na zaslonu uz tehnologiju Acoustic Multi-Audio™. Četiri visokotonca na vrhu i sa svake strane TV-a poboljšavaju izvore usmjerenog zvuka za potpuni sklad slike i zvuka i doživljaj poput onoga u kinu.

Otkrijte nove načine uživanja u TV-u uz BRAVIA CAM

Uz BRAVIA CAM uvijek ćete imati najbolje mjesto u kući. Taj uređaj prepoznaje gdje sjedite i sukladno tome optimizira sliku i zvuk. Dostupne su vam i kontrole pokretima, videorazgovor i druga zabavna i nova iskustva.

Krupni plan žene s daljinskim upravljačem koja glasom upravlja TV-om
Izgovorite što želite gledati uz glasovno pretraživanje

Brže pronalazite sadržaj uz glasovno pretraživanje. Izgovorite naziv serije ili filma i odmah počnite gledati ili pak pokušajte izgovoriti “potraži akcijske filmove”. Za početak pritisnite gumb za glas na daljinskom upravljaču.   

Prenesite kino-doživljaj u svoj dom uz filmove koje dobivate uz BRAVIA XR
Savršeno za PlayStation®5
Četiri plastične boce i četiri CD-a na lijevoj strani slike i strelica koja pokazuje na BRAVA TV na čijem je zaslonu riba koja pliva u moru na desnoj strani slike
Obnova, recikliranje i smanjenje zagađenja 

TV-i BRAVIA XR dizajnirani su za prožimajuće doživljaje uz zaštitu okoliša. Predani smo korištenju manje izvorne plastike u TV-ima i ambalaži. Z9K koristi Sonyjev SORPLAS™ sa stopom reciklaže dijelova od 85 %. Jedinstvene tehnologije kontrole pozadinskog osvjetljenja, BRAVIA CAM i senzori reproduciraju sliku visoke kvalitete, ali i smanjuju potrošnju energije. 

XR Picture
Slika pogona XR Backlight Master Drive koji fokusira svjetlost i upravlja Mini LED žaruljicama na zaslonu pod kutom
Realistična dubina uz izvrstan kontrast i svjetlinu

XR Backlight Master Drive koristi algoritam za lokalno zatamnjenje za neovisno i precizno upravljanje tisućama sićušnih Mini LED žaruljica. Fokusira svjetlo za maksimalnu svjetlinu gotovo bez odbljesaka i svjetlosnih krugova. Scene su pune jarkih svijetlih, dubokih tamnih i prirodnih srednjih nijansi. 

Širok spektar boja za realistične sjene i nijanse

XR Triluminos Pro uz Cognitive Processor XR™ televizoru Z9K omogućuje prikaz više od milijarde boja i reprodukciju svake sa sitnim razlikama koje su vidljive u stvarnom svijetu. Uz našu ploču sa širokom paletom boja i humanocentrični procesor otkriva boje na temelju zasićenosti, nijanse i svjetline i reproducira prirodne nijanse u svakom detalju.

Krupni plan voća, uključujući borovnice, limun i breskve
Krupni plan oznaka na tigrovu krznu s prikazom efekta poboljšanja rezolucije na 8K procesorom XR
Obnova izgubljenih tekstura, poboljšanje svog sadržaja na 8K

Uz poboljšanje na 8K procesorom XR uživat ćete u sadržajima gotovo 8K kvalitete bez obzira na sadržaj ili izvor. Cognitive Processor XR™ pristupa mnoštvu podataka te vraća izgubljene teksture i detalje iz stvarnih slika. 

Pametna obrada pokreta za brze scene bez zamućenja

Gledanje sporta i akcijskih filmova upravo je postalo još bolje. Cognitive Processor XR™ i XR Motion Clarity™ analiziraju pokrete u nekoliko kadrova da bi akcija ostala uglađena, svijetla i čista.

Slika surfera s prikazanim detaljem vala bez zamućenja
Divne slike preko cijelog zaslona

Ploča X-Wide Angle™ daje prekrasne slike iz svakog kuta tako da i oni koji gledaju sa strane mogu uživati kao i oni u sredini. Uz X-Anti Reflection slike su puno bistrije uz manje odsjaja.

Otkrijte tehnologije slike
 
XR Sound
Slika valova zvuka iz televizora sa značajkom Acoustic Multi-Audio™
Zvuk iz zaslona uz visokotonce u okviru

Acoustic Multi-Audio™ obuhvaća četiri visokotonca za pozicioniranje zvuka, što znači da zvukovi visokih frekvencija dolaze s odgovarajućeg mjesta u sceni i savršeno prate sliku. Niskotonci okrenuti naprijed reproduciraju snažan bas, neovisno o položaju TV-a. 

Sva zabava poboljšana na 3D surround zvuk

Uz BRAVIA XR™ sve što gledate ima pravi surround zvuk. XR Surround virtualno stvara surround zvuk koji dopire sa strana i okomito koristeći samo zvučnike TV-a da biste doživjeli 3D zvuk bez zvučnika u stropu ili onih koji zvuk usmjeravaju gore. Naši televizori BRAVIA XR™ kompatibilni su i s tehnologijom Dolby Atmos®.

Scena dnevne sobe sa ženom na kauču koja gleda TV s prikazom efekta surround zvuka uz XR Surround
Najbolje sa zvukom tvrtke Sony

Najnoviji televizori BRAVIA XR u kombinaciji sa Sonyjevom zvučnom opremom podižu ljestvicu te vam omogućuju nenadmašan audiovizualan događaj s nevjerojatnom XR kvalitetom slike i zvuka.

Žena na punoj ulici priča na mobilni telefon, što pokazuje kako Voice Zoom 2 olakšava slušanje govora
Voice Zoom™ 2 poboljšava glasove za jasnije razgovore

Jasnije čujte razgovore na TV-u bez poglašnjavanja. Čak i ako je razgovor teško čuti, Voice Zoom 2 prepoznaje vrstu glasa, analizira ga i poboljšava njegovu jasnoću. 

Otkrijte tehnologije zvuka
 
BRAVIA CAM
Optimalan doživljaj gledanja, gdje god se nalazili 

Povežite BRAVIA XR TV s priloženim uređajem BRAVIA CAM i uživajte u TV-u kao nikad prije. BRAVIA CAM prepoznaje gdje se nalazite u sobi i koliko ste udaljeni od TV-a te prema tome prilagođava postavke zvuka i slike. To znači da je zvuk, uključujući dijalog, čišći i kvalitetniji, a svjetlina slike prilagođena okruženju u kojem gledate TV.

Slika osobe koja gleda TV iz daljine i druge osobe koja gleda iz blizine
Svaka slika optimizirana sukladno vašem položaju u sobi

Utvrđivanjem udaljenosti između vas i vašeg TV-a BRAVIA CAM prilagođava svjetlinu televizora da biste uvijek uživali u savršenoj kvaliteti slike, gdje god se nalazili u sobi. Senzor svjetlosti i boje u televizoru optimizira sliku prema osvjetljenju za najbolji doživljaj gledanja.

Idealan doživljaj zvuka s bilo kojeg mjesta

BRAVIA CAM prati vas i vaš položaj, čak i ako gledate sa strane, i prilagođava ravnotežu zvuka s lijeve i desne strane radi postizanja optimalne akustike. Gdje god se nalazili u sobi, uživat ćete u istoj kvaliteti zvuka kao da sjedite tik ispred TV-a.

Slika osobe koja sluša zvuk ispred TV-a i osobe koja ga sluša sa strane
Slika osobe koja sluša TV iz blizine i druge osobe koja sluša TV iz daljine
Jasno čujte glasove bez obzira na to gdje se nalazili

Utvrđivanjem udaljenosti s koje gledate BRAVIA CAM može automatski prilagoditi zumiranje glasa da biste jasno čuli dijalog. Glasnoća dijaloga na TV-u povećava se što ste dalje od TV-a i smanjuje što ste mu bliže.

Otkrijte nove načine uživanja u TV-u uz BRAVIA CAM

Istražite niz novih funkcija na TV-u uz BRAVIA CAM, uključujući kontrolu pokretima, videorazgovore i druge mogućnosti.

Video razgovor s prijateljima i obitelji na velikom zaslonu

Družite se s prijateljima i obitelji putem velikog zaslona. Biti će vam još zabavnije kada TV uparite s kamerom BRAVIA CAM.

Slika para u dnevnoj sobi koji maše prijatelju tijekom videopoziva
Krupni plan uređaja BRAVIA CAM na BRAVIA TV-u
Jednostavno povezivanje i zatvaranje

BRAVIA CAM možete jednostavno spojiti s BRAVIA TV-om i od njega ga odspojiti. Koristite prekidač na poklopcu kamere na vrhu uređaja BRAVIA CAM da biste zatvorili poklopac ako vam je potrebna privatnost.

Pametne značajke TV-a
Krupni plan žene s daljinskim upravljačem koja glasom upravlja TV-om
Sve što želite gledati na jednom mjestu

Jednostavno pristupajte omiljenim sadržajima i servisima. Više od 700 000 filmova i TV epizoda na jednom mjestu. Google TV objedinjuje vaše omiljene sadržaje iz svih vaših aplikacija i pretplata te ih organizira za vas. 

Povećajte omiljene sadržaje s pametnog telefona

Brzo i jednostavno na velikom zaslonu uživajte u omiljenim videozapisima, fotografijama, igrama i drugim sadržajima s uređaja sa sustavom iOS.

Slike mačke i kanuista emitirane s pametnog telefona na TV
Otkrijte pametne tehnologije
 
Jednostavan daljinski upravljač
Slika daljinskog upravljača s pozadinskim osvjetljenjem danju i noću
Premium daljinski upravljač jednostavno se koristi i u mraku

Potpuno smo redizajnirali daljinski upravljač radi jednostavne kontrole nad TV-om danju i noću. Novi daljinski upravljač ima pojednostavnjene gumbe i pozadinsko osvjetljenje da biste sve jasno vidjeli čak i u mraku. Daljinski upravljač ima kompaktan aluminijski dizajn elegantnog izgleda te ga je ugodno držati u ruci.

Jednostavno pronađite izgubljeni daljinski upravljač glasom

Više nikada nemojte izgubiti daljinski. Uz funkciju za traženje samo izgovorite “OK Google, pronađi moj daljinski upravljač.” ili pritisnite gumb s bočne strane televizora da biste ga aktivirali. Daljinski će zazvoniti i zasvijetliti da biste ga brzo mogli pronaći.

Slika brisanja daljinskog upravljača krpom
Jednostavno se briše i uvijek ostaje čist

Dizajniran s površinom u ravnini s okvirom, donjim gumbima i posebnim poliuretanskim premazom, naš se daljinski upravljač jednostavno briše i održava čistim. Svi su gumbi premazani antibakterijskim materijalom.

Svim uređajima upravljajte jednim daljinskim upravljačem

Našim pametnim daljinskim upravljačem možete upravljati svim povezanim uređajima. Zahvaljujući pristupu servisima za videozapise na zahtjev pritiskom na jedan gumb, serije i filmovi bit će u vašoj sobi za svega nekoliko sekundi.

Slika na kojoj se prikazuje kako se svim povezanim uređajima može upravljati jednim pametnim daljinskim upravljačem
Dizajn
Prekrasan dizajn za prožimajući doživljaj gledanja na velikom zaslonu

Minimalistički dizajn s jednom pločom jamči prožimajući doživljaj gledanja televizora, bez obzira na to je li na postolju ili na zidu. Stil s neprekinutim rubom i jednom pločom od kaljenog stakla u minimalističkom okviru omogućuje vam da se usredotočite na sliku bez smetnji.

Stvaran izgled može ovisiti o veličini televizora.

Povucite
Slika trosmjernog stalka s više položaja uz snimke šarenih kutija
Trosmjerni stalak s više položaja za svestrano pozicioniranje TV-a

Trosmjerni stalak s više položaja omogućuje vam da odaberete standardnu postavku uz koju ćete se moći bolje usredotočiti na sliku, usku postavku za manje police i postavku soundbara za idealno pozicioniranje zvučnog sustava.

Uživajte u kvalitetnim sadržajima kako je autor zamislio

Uz mnoge tehnologije koje odražavaju namjeru autora, primjerice Creator Calibrated Modes, IMAX Enhanced i Dolby Vision®, ovaj TV reproducira svu dramu i uzbuđenje iz redateljeve mašte. Ima i podršku za Calman, pa ga autori mogu profesionalno kalibrirati za korištenje u produkciji.

Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA TV-u montiranom na zid. Kada se gumb Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi ili isključi, korisnik vidi promjenu svjetline zaslona u skladu s okruženjem.
Slika para u dnevnoj sobi koji gleda Netflix na BRAVIA TV-u montiranom na zid. Kada se gumb Adaptive Calibrated Mode ispod slike uključi ili isključi, korisnik vidi promjenu svjetline zaslona u skladu s okruženjem.
ON (UKLJUČENO)
ISKLJUČENO
Gledajte Netflix u studijskoj kvaliteti uz automatsku optimizaciju

Uživajte u sadržaju sa servisa Netflix u spektakularnoj studijskoj kvaliteti, baš kao što su autori zamislili. Netflix Adaptive Calibrated Mode, osmišljen specifično za Netflix, u kombinaciji s optimizacijom ambijentalnog svjetla televizora BRAVIA XR omogućuje vam uživanje u omiljenim sadržajima optimizacijom svjetline slike na temelju osvjetljenja u sobi.

Optimizacija slike za sav vaš omiljeni sadržaj

Doživite više sadržaja kao što je autor zamislio. Uz kalibrirani način rada BRAVIA CORE za sve filmove, uključujući IMAX Enhanced™ naslove, automatski će koristiti optimalne postavke slike za doista izvanredan doživljaj gledanja kod kuće.

Snimka logotipa značajke BRAVIA CORE
Logotip za asistivnu tehnologiju
Asistivna tehnologija na Google TV-u

Naši TV-i sadrže tehnologiju pristupačnosti za osobe s oštećenjima vida, sluha i pokretljivosti.

Specifikacije i značajke

Novo poglavlje realističnosti na velikim 8K zaslonima uz naš najnoviji Mini LED zaslon kojeg pogone Cognitive Processor XR™ i XR Backlight Master Drive.

Dizajnirani s okolišem na umu

SAZNAJTE VIŠE O SONYJU I OKOLIŠU

Sony ne radi predano samo na ponudi proizvoda, usluga i sadržaja koji omogućuju uzbudljive doživljaje, već i na ostvarenju ciljeva za potpuno smanjenje negativnog utjecaja na okoliš kroz poslovne aktivnosti.

Pročitajte više

EKOLOŠKE ZNAČAJKE OVOGA PROIZVODA

  • Dinamička kontrola pozadinskog osvjetljenja, odnosno kontrola razine osvjetljenja piksela, prilagođavanjem svjetline zaslona prilikom promjene sadržaja slike pridonosi povećanju energetske učinkovitosti

  • Način rada za uštedu energije pomoću prilagođavanja svjetline zaslona štedi energiju

  • Način rada za isključivanje zaslona pridonosi uštedi energije isključivanjem zaslona bez da cijeli TV stavi u stanje pripravnosti, pa tako možete nastaviti uživati u zvuku