Glazbeni festivali u jesen 2016.

Potpuni vodič za preživljavanje

Ako planirate posjetiti neki od glazbenih festivala u jesen 2016., pripremite se za njih! Glazbeni su festivali među najboljim prilikama za praćenje omiljenih bendova, upoznavanje novih ljudi, uživanje u odličnoj hrani i stvaranje novih uspomena.

Priprema je ključna za kvalitetan doživljaj glazbenog festivala! Imate sreće. Sastavili smo popis neophodnih stvari koje su vam bitne na glazbenom festivalu koji vas savjetuje što obući, što ponijeti sa sobom i kako se pripremiti za taj veliki događaj.

Pročitajte ovaj vodič za preživljavanje glazbenih festivala prije nego što se uputite na vikend za pamćenje.

Što obući

Za razliku od vremena na festivalima Coachella, Lollapalooza i drugim vrućim ljetnim glazbenim festivalima tijekom jeseni suočit ćete se sa znatno hladnijim vremenom.

Dame, bohemski stil možete dobiti ubacivanjem kimona s uzorkom ili šešira u svoju odjevnu kombinaciju. No, osim ako želite većinu vremena provesti dršćući i osjećajući se očajno, majice iznad pupka ostavite kod kuće.

Gospodo, utoplite se laganom flanelskom košuljom ili kapom. Slojevi su ključni. Na taj način možete jednostavno skinuti jedan sloj da se ohladite dok skačete uokolo po šatoru s plesnom glazbom.

Prvo pravilo za sve, neovisno o spolu, jest da nosite udobnu obuću. Tenisice s ravnim potplatima kao što su Vans i Converse bit će vam najbolji prijatelji nakon dugog dana plesanja i trčkaranja među pozornicama.

Što ponijeti sa sobom

Sigurni smo da ste ono osnovno ponijeli (tj. ulaznicu ili narukvicu, telefon i nešto gotovine), no nabrojat ćemo vam još nekoliko neophodnih stvari koje morate ponijeti na glazbeni festival:

Zaštita od sunca

Kada cijeli dan plešete na suncu, obavezno morate nanijeti kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite. Nemojte to ni slučajno propustiti. Ako to propustite učiniti, velika je mogućnost da ćete sljedeći dan na poslu ili u školi imati neugodne opekline od sunca.

Povoljne sunčane naočale

Glazbeni festivali nisu prava prilika da izvučete svoje omiljene dizajnerske sunčane naočale. Ako planirate da vas publika nosi na rukama usred koncerta (ili se samo pokušate progurati u prve redove), postoji velika mogućnost da ćete ih slomiti ili izgubiti.

Boca vode za višekratnu upotrebu

Nemojte zaboraviti da dehidracija nije izmišljotina. Ako to dopuštaju pravila festivala, ponesite sa sobom bocu vode za višekratnu upotrebu i svakako unaprijed provjerite gdje je možete napuniti. Tijelo će vam biti zahvalno.

Sredstvo za dezinfekciju ruku / vlažne maramice

Toaletne kabine. Treba li išta više reći?

Prijenosni punjač

Dijeljenje svakog nezaboravnog trenutka na servisu Instagram i omiljenih izvedbi na servisu Snapchat sigurno će isprazniti bateriju na vašem mobilnom telefonu. Prijenosni punjač spasit će vam život, osobito ako se odvojite od svojih prijatelja.

Bežični zvučnici

Ako planirate tijekom noći kampirati na glazbenom festivalu, obavezno si ponesite bežične zvučnike da bi se zabava nastavila i u kampu. Da biste uživali u potpunom doživljaju glazbe, pogledajte Ultra Premium Bluetooth® zvučnik tvrtke SONY koji podržava visoku rezoluciju i počastite uši jasnim, čistim zvukom visoke rezolucije. Iznenadit ćete koliko je zvuk sličan onome na izvedbama uživo.

Kako se pripremiti

Svoj dan planirajte prema izvođačima koje želite vidjeti.

Napravite raspored ili preuzmite aplikaciju festivala na svoj telefon nekoliko dana unaprijed. Vjerojatno ćete imati nekoliko kolizija u rasporedu i propustiti nekoliko izvedbi, no planiranje unaprijed pomoći će vam da na najbolji mogući način iskoristite raspoloživo vrijeme.

Zapišite si telefonske brojeve svojih prijatelja na papir.

Prije nego što se uputite na festival, obavezno zapišite brojeve telefona svojih prijatelja na papir koji možete umetnuti u svoj novčanik. Na taj ćete način moći kontaktirati sa svojom ekipom čak i ako vam nestane baterije na telefonu i morate posuditi tuđi.

Dogovorite mjesto za sastajanje.

Odvajanje od grupe s kojom ste došli neizbježno je u tijekom festivala. Budući da bi signal za mobilne telefone mogao biti nestabilan, dogovorite mjesto na kojem ćete se s prijateljima sastati nakon svake izvedbe...

Unaprijed pripremite popis glazbe.

To je najbolji način da se upoznate s izvođačima koji će biti na festivalu. Nemojte zanemariti one manje poznate izvođače! Glazbeni festivali savršena su prilika za otkrivanje novih izvođača.