Xperia: stvorena za glazbu

Od svakodnevnih slušatelja do ozbiljnih audiofila, otkrijte zbog čega je Xperia savršen izbor za ljubitelje glazbe.


Projektirano za zvuk

Otkrijte neke ključne značajke i tehnologije iza iznimnog doživljaja snimanja i slušanja koji nudi Xperia.

Predstavljamo Music Pro 
Upute za korištenje aplikacije Music Pro
Što profesionalci misle o aplikaciji Music Pro
Superiorni hardver

Nedavna poboljšanja hardvera na uređajima Xperia znatno su unaprijedila ukupnu kvalitetu zvuka bez obzira na to slušate li putem ugrađenih zvučnika ili omiljenih slušalica.

360 Reality Audio na telefonu Xperia

Za doživljaj značajke 360 Reality Audio na pametnom telefonu nekad je bilo potrebno imati slušalice, ali najnoviji Xperia modeli sada vam omogućuju i uživanje na ugrađenom stereozvučniku potpunog raspona. Tako možete uroniti u zvuk koji vas potpuno okružuje, gotovo kao da ste na koncertu uživo ili s izvođačem na snimanju u studiju.

Žena zatvorenih očiju sluša glazbu na stereozvučnicima punog raspona na telefonu Xperia – svjetleće točkice oko njene glave predstavljaju 360 Reality Audio
360 Reality Audio na stereozvučnicima punog raspona
Žena zatvorenih očiju sluša glazbu na slušalicama – svjetleće točkice oko njezine glave predstavljaju 360 Reality Audio
360 Reality Audio sa slušalicama


Reakcije izvođača – slušanje na uređaju Xperia

Tko bolje može procijeniti reprodukciju glazbe na uređaju Xperia od samih izvođača koji su je snimili? Zamolili smo neke od njih da podijeli svoje misli s nama.

Stvoreno u suradnji s tvrtkom Sony Music Entertainment

Da bismo postigli onakav zvuk kakav je autor i zamislio, doveli smo tonskog majstora Marka Wildera iz studija Battery Studios tvrtke Sony Music Entertainment da prilagodi i pregleda kvalitetu zvučnika i slušalica uređaja Xperia.

Slika Mark Wilder kako sjedi za miks-pultom u glazbenom studiju
Upoznajte legendu zvuka Marka Wildera

Mark Wilder, glavni tehničar za masteriranje u studiju Battery Studios, dijelu tvrtke Sony Music Entertainment u New Yorku, istinska je legenda zvuka. U karijeri koja traje više od tri desetljeća radio je na više od 3000 albuma, bio je nominiran za 11 Grammyja, a osvojio ih je šest. Nitko nije bolje kvalificiran za komentiranje doživljaja slušanja na uređaju Xperia.

"Zvuk ima boju, dimenziju i doima se usidrenim."

Kako ste općenito doživjeli zvuk na uređaju Xperia?


Mark:
Kao prvo, zvuk ima boju, dimenziju i doima se usidrenim (čvrstim, uzemljenim). Detalji odzvanjanja, odgoda i drugih efekata ističu se i ispunjavaju prostor. Dinamika svih zvukova u mješavini sada je otkrivenija. Elementi ritma doimaju se usklađeno, pa je glazba uzbudljivija. To je vrlo glazbeni telefon, a zvučnik je čudesan.

Velik je to korak što se tiče kvalitete zvuka. Reprodukcija putem zvučnika vrlo je uzemljena i čvrsta s dosad najbogatijim tonom. Užitak je slušati glazbu putem zvučnika. I izlaz za slušalice vrlo je dojmljiv. Dinamičan s cijelom zvučnom slikom, bilo mi je teško prestati slušati.

Krupni plan nekoga za zvučnim miks-pultom kako umeće utikač u 3,5-milimetarski priključak na pametnom telefonu Xperia
Slika Marka Wildera koji proučava pametni telefon Xperia 1 II

Pa kako onda zvuči zvučnik?


Mark:
Na ovoj Xperiji najprije primjećujem vrlo jasan zvuk glasa. Detalji, okruženje, prostor između instrumenata mnogo je jasniji od bilo čega što sam čuo na nekom mobilnom telefonu. Ima veću snagu i ostavlja bolji dojam, uzbudljiviji je. Kretanje dinamike, od malih promjena do onih dramatičnijih, slično je kretanju koje se postiže na većim zvučnicima punog raspona. To je impresivno jer se takvim zvukom postiže mnogo veći doživljaj slušanja.

Što je sa zvukom kroz slušalice?


Mark:
Kad sam prvi put slušao kroz ožičene slušalice, doista me iznenadio zvučni učinak ovog modela uređaja Xperia. Kvaliteta, prostranost, jasnoća i glasnoća zvuka – sve mi se čini mnogo bolje nego na bilo kojem mobilnom telefonu koji sam slušao. Ja sam osoba koja uvijek putuje s Walkmanom® i radovao sam se danu kad ću moći birati hoću li glazbu slušati na Walkmanu ili na pametnom telefonu dok sam u pokretu. Mislim da je taj dan došao.

Imate li kakvo mišljenje o audio priključku 3,5 mm?


Mark:
Volim ožičene slušalice. S njima se, na neki čudan način, osjećam povezanije. Želim da pojačanje zvuka dolazi iz telefona te kad sam vidio da na ovom telefonu postoji priključnica za slušalice, samo sam se nasmiješio!

Usavršavanje akustičkog doživljaja koji nudi Xperia

Pogledajte kako su Mark Wilder i Kenichi Matsumoto, inženjer zvuka iz tvrtke Sony Corporation surađivali na zvuku tvrtke Xperia.

Besplatno isprobajte glazbeni servis uz uređaj Xperia

Uz odabrane modele uređaja Xperia možete uživati u besplatnoj probnoj verziji servisa TIDAL te jednog od sljedećih glazbenih servisa – Amazon Music, 360 by deezer ili nugs.net – što vam daje sjajnu priliku da sami iskusite 360 Reality Audio.

TIDAL
Logotipi za 360 Reality Audio i TIDAL
3 besplatna mjeseca za TIDAL

Aktivirajte uz predinstaliranu aplikaciju

Novi pretplatnici na TIDAL dobivaju 3 besplatna mjeseca servisa TIDAL Hi-Fi, uključujući 360 Reality Audio, kada kupe odabrane modele uređaja Xperia.

Amazon Music, 360 by deezer i nugs.net
Logotipi za 360 Reality Audio, Amazon Music Unlimited, nugs.net, i 360 by deezer
Uživajte u besplatnom probnom razdoblju servisa Amazon Music, 360 by deezer ili nugs.net

Potrebna je registracija na My Sony

Uz odabrane modele Xperia možete odabrati tromjesečno probno razdoblje za glazbene servise 360 by deezer ili nugs.net ili četveromjesečno probno razdoblje za Amazon Music. Sva tri servisa imaju podršku za 360 Reality Audio, pa možete isprobati taj jedinstven prožimajući doživljaj slušanja. 

Kako mogu iskoristiti besplatno probno razdoblje za glazbeni servis?

Besplatno probno razdoblje za Amazon Music, 360 by deezer ili nugs.net jednostavno možete iskoristiti; samo pratite ove korake.

Odredbe i uvjeti

Za kupon za besplatno probno razdoblje za 360 Reality Audio potrebno se registrirati na jednom od ponuđenih glazbenih servisa.

Kupon vam daje pravo na tromjesečno besplatno probno razdoblje za glazbeni servis 360 by deezer ili nugs.net ili četveromjesečno besplatno razdoblje za glazbeni servis Amazon Music. Ponuda isječe 31. ožujka 2023.

Kupon je valjan samo za nove račune na glazbenim servisima, a više računa nije dozvoljeno.

Glazbeni servisi od vas traže registraciju kreditne kartice ili drugih načina plaćanja.

Na kraju tromjesečnog besplatnog probnog razdoblja (četveromjesečnog za Amazon Music) usluga će se obnoviti i automatski naplatiti.

Za glazbeni servis potrebna je internetska veza.