Xperia: stvorena za glazbu

Od svakodnevnih slušatelja do ozbiljnih audiofila, otkrijte zbog čega je Xperia savršen izbor za ljubitelje glazbe.


Projektirano za zvuk

Otkrijte neke ključne značajke i tehnologije iza iznimnog doživljaja slušanja koji nudi Xperia.

Prvi pametni telefon na svijetu koji reproducira 360 Reality Audio na svojim stereo zvučnicima

Za doživljaj značajke 360 Reality Audio na pametnom telefonu nekad je bilo potrebno imati kompatibilne slušalice, ali najnoviji modeli Xperia sada vam omogućuju i uživanje na ugrađenom stereo zvučniku cijele zvučne slike. Tako možete uroniti u zvuk koji vas potpuno okružuje, gotovo kao da ste na koncertu uživo ili s izvođačem na snimanju u studiju.

Superiorni hardver

Nedavna poboljšanja hardvera na uređajima Xperia znatno su unaprijedila ukupnu kvalitetu zvuka bez obzira na to slušate li putem ugrađenih zvučnika ili omiljenih slušalica.

Pametni telefon Xperia na kojem se prikazuje sučelje glazbenog reproduktora. Stilizirani plavi valovi zvuka šire se iz ugrađenih zvučnika na telefonu.
Slušanje kroz ugrađene zvučnike

Stereo zvučnici s cijelom zvučnom slikom ugrađeni u prednji dio uređaja Xperia dizajnirani su i da poboljšaju tlak zvuka i da eliminiraju vibraciju. Glasnoća zvuka poboljšana je za oko 40 posto, a unaprijeđena je i jasnoća. 

Slušanje kroz slušalice

Sada poznata značajka pametnih telefona Xperia, 3,5-milimetarski audio priključak nudi izvanrednu kvalitetu zvuka. Glasnoća zvuka kroz ožičene slušalice povećala se za približno 40 posto, a smanjeno je i izobličenje zvuka. 

Slika dvaju pametnih telefona Xperia – na jednom se prikazuje sučelje glazbenog reproduktora, a drugi je licem okrenut prema dolje uz 3,5-milimetarski audio priključak
Pretvorite stereoglazbu u prostorni zvuk od 360 stupnjeva

Želite li uživati u zvuku više kvalitete dok usmjeravate glazbu? Novi 360 Spatial Sound omogućuje uređaju Xperia umnažanje komprimiranih datoteka i dvokanalni stereo zapisa u jedan prožimajući doživljaj zvuka u stvarnom vremenu. Ta tehnologija funkcionira s lokalnim audio datotekama i servisima za usmjeravanje te dodatno poboljšava vaš doživljaj slušanja.

Postavljanje značajke 360 Spatial Sound

Postavljanje značajke 360 Spatial Sound na uređaju Xperia ne može biti jednostavnije. Samo idite na Zvuk, zatim Postavke zvuka, a onda aktivirajte 360 Spatial Sound.

Kako radi 360 Spatial Sound?

Pogledajte videozapis da biste vidjeli kako 360 Spatial Sound poboljšava doživljaj slušanja.Reakcije izvođača – slušanje na uređaju Xperia

Tko bolje može procijeniti reprodukciju glazbe na uređaju Xperia od samih izvođača koji su je snimili? Zamolili smo neke od njih da podijeli svoje misli s nama.

Citizen Queen testirao je uređaj Xperia

Pogledajte što američka ženska grupa Citizen Queen misli o glazbi na uređaju Xperia.

zvučni uzorci idioma na uređaju Xperia

Pogledajte videozapis da biste pronašli što je idiom imao za reći o zvuku na uređaju Xperia.Stvoreno u suradnji s tvrtkom Sony Music Entertainment

Da bismo postigli onakav zvuk kakav je autor i zamislio, doveli smo tonskog majstora Marka Wildera iz studija Battery Studios tvrtke Sony Music Entertainment da prilagodi i pregleda kvalitetu zvučnika i slušalica uređaja Xperia.

Slika Mark Wilder kako sjedi za miks-pultom u glazbenom studiju
Upoznajte legendu zvuka Marka Wildera

Mark Wilder, glavni tehničar za masteriranje u studiju Battery Studios, dijelu tvrtke Sony Music Entertainment u New Yorku, istinska je legenda zvuka. U karijeri koja traje više od tri desetljeća radio je na više od 3000 albuma, bio je nominiran za 11 Grammyja, a osvojio ih je šest. Nitko nije bolje kvalificiran za komentiranje doživljaja slušanja na uređaju Xperia.

"Zvuk ima boju, dimenziju i doima se usidrenim."

Kako ste općenito doživjeli zvuk na uređaju Xperia?


Mark:
Kao prvo, zvuk ima boju, dimenziju i doima se usidrenim (čvrstim, uzemljenim). Detalji odzvanjanja, odgoda i drugih efekata ističu se i ispunjavaju prostor. Dinamika svih zvukova u mješavini sada je otkrivenija. Elementi ritma doimaju se usklađeno, pa je glazba uzbudljivija. To je vrlo glazbeni telefon, a zvučnik je čudesan.

Velik je to korak što se tiče kvalitete zvuka. Reprodukcija putem zvučnika vrlo je uzemljena i čvrsta s dosad najbogatijim tonom. Užitak je slušati glazbu putem zvučnika. I izlaz za slušalice vrlo je dojmljiv. Dinamičan s cijelom zvučnom slikom, bilo mi je teško prestati slušati.

Krupni plan nekoga za zvučnim miks-pultom kako umeće utikač u 3,5-milimetarski priključak na pametnom telefonu Xperia
Slika Marka Wildera koji proučava pametni telefon Xperia 1 II

Pa kako onda zvuči zvučnik?


Mark:
Na ovoj Xperiji najprije primjećujem vrlo jasan zvuk glasa. Detalji, okruženje, prostor između instrumenata mnogo je jasniji od bilo čega što sam čuo na nekom mobilnom telefonu. Ima veću snagu i ostavlja bolji dojam, uzbudljiviji je. Kretanje dinamike, od malih promjena do onih dramatičnijih, slično je kretanju koje se postiže na većim zvučnicima punog raspona. To je impresivno jer se takvim zvukom postiže mnogo veći doživljaj slušanja.

Što je sa zvukom kroz slušalice?


Mark:
Kad sam prvi put slušao kroz ožičene slušalice, doista me iznenadio zvučni učinak ovog modela uređaja Xperia. Kvaliteta, prostranost, jasnoća i glasnoća zvuka – sve mi se čini mnogo bolje nego na bilo kojem mobilnom telefonu koji sam slušao. Ja sam osoba koja uvijek putuje s Walkmanom® i radovao sam se danu kad ću moći birati hoću li glazbu slušati na Walkmanu ili na pametnom telefonu dok sam u pokretu. Mislim da je taj dan došao.

Imate li kakvo mišljenje o audio priključku 3,5 mm?


Mark:
Volim ožičene slušalice. S njima se, na neki čudan način, osjećam povezanije. Želim da pojačanje zvuka dolazi iz telefona te kad sam vidio da na ovom telefonu postoji priključnica za slušalice, samo sam se nasmiješio!

Usavršavanje akustičkog doživljaja koji nudi Xperia

Pogledajte kako su Mark Wilder i Kenichi Matsumoto, inženjer zvuka iz tvrtke Sony Corporation surađivali na zvuku tvrtke Xperia.