Izrađujte vrhunske sadržaje pomoću uređaja Xperia i aplikacije Videography Pro

Bez obzira na to jeste li snimatelj, autor videozapisa na YouTubeu ili autor vlogova, Xperia podiže kvalitetu vaših sadržaja na višu razinu uz Videography Pro.

Xperia PRO-I s prikazom osobe na rolama u korisničkom sučelju značajke Videography Pro
Rad s aplikacijom Videography Pro

Videography Pro nudi vam sve kreativne postavke koje su vam potrebne. Sučelje Videography Pro, koje je utemeljeno na Sonyjevim stručnim znanjima iz područja kamera za videozapise i filmove, omogućuje prilagodbu ručnih kontrola vlastitim potrebama ili korištenje iznimno praktičnog automatskog načina rada.

Mišljenje snimatelja o snimanju uređajem Xperia

Ugledni britanski snimatelj Philip Bloom iznosi svoje mišljenje o radu s uređajem Xperia PRO-I.Portret snimatelja Philipa Blooma
Upoznajte Philipa Blooma

Philip Bloom redatelj je i snimatelj koji se specijalizirao za izradu nevjerojatnih kinematografskih fotografija bez obzira na to koji fotoaparat koristi. Poznat po snimanju DSLR fotoaparatom, svom blogu i educiranju, radio je i kao kinematograf i snimatelj u televizijskoj i filmskoj industriji.

Veliki slikovni senzor od 1 inča za iznimnu kvalitetu slike

Philip:
najviše me oduševila veličina senzora – to je senzor od 1 inča, koji ima gotovo četiri puta veću površinu u odnosu na standardni senzor mobilnih telefona. Tako velik senzor omogućuje snimanje uz manju dubinu polja. Pikseli su veći, pa primaju više svjetlosti, što znači da su snimke uz slabo osvjetljenje bolje. Uz to, zahvaljujući većim pikseli na većoj površini na slici ima manje šuma.

Krupni plan ruku koje drže Xperia PRO-I prilikom snimanja videozapisa Londona uz slabo osvjetljenje.
Lišće na stablu u oštrom fokusu sa zamućenim pješacima i biciklistima u pozadini.

Snimanje uređajem Xperia

Dva otvora blende za maksimalnu kreativnost

Na glavnoj kameri imate dva zasebna otvora blende. Možete koristiti F2,0 da biste dobili zatvarač s dubinom polja i više svjetlosti, ali možete i smanjiti vrijednost na F4,0 da biste dobili manji otvor blende, odnosno veću dubinu polja.

Eye AF izvlači najbolje iz objekata snimanja

Nevjerojatno automatsko fokusiranje uz prepoznavanje očiju prati oči životinja, što je fantastično i ta me značajka vjerojatno najviše oduševila kada sam prvi put čuo za nju. Ako snimate ljude, tu značajku možete koristiti i na njima.

Snimanje videozapisa mačke uređajem Xperia PRO-I.
Pogledajte intervju s Philipom
Mišljenje autorice videozapisa na YouTubeu o radu s uređajem Xperia

Pridružite se autorici videozapisa na YouTubeu Sari Dietschy dok isprobava uređaj Xperia PRO-I.Portret autorice videozapisa na YouTubeu Sare Dietschy.
Upoznajte Saru Dietschy

Sara Dietschy autorica je videozapisa na YouTubeu i sadržaja iz Dallasa u Teksasu. Ima više od pretplatnika 800 000 na svom kanalu, na kojem stvara i prenosi dokumentarističke serije, recenzije uređaja i vlogove. Kroz svoj rad Sara istražuje zajedničke točke tehnologije i kreativnosti te dijeli vlastiti kreativni proces, uključujući druge snimatelje, fotografe i umjetnike.

Iznimni doživljaj snimanja

Sara:
Xperia ima novo rješenje za snimanje u pokretu pod nazivom Videography Pro, koje objedinjuje sve značajke potrebne snimateljima u pokretu kao što sam ja. Mogu pristupiti različitim objektivima i kinematografskim izgledima te mijenjati otvore blende između F2,0 i F4,0. Mogu koristiti automatski ili ručni način rada i sve su kontrole intuitivne i responzivne.

Sara Dietschy na otvorenom snima sebe uređajem Xperia PRO-I s držačem za snimanje, vanjskim mikrofonom i monitorom za vlogove.
Krupni plan pametnog telefona Xperia PRO-I s monitorom za vlogove na kojem se prikazuje videosnimka Sare Dietschy.
Ostvarite još bolje rezultate uz monitor za vlogove

Uz njega mogu koristiti brojne dodatke: vanjski mikrofon na vrhu, višefunkcijski držač na kojemu mogu povećavati i smanjivati zum te prijenosni monitor za vlogove. On je odličan jer se možete vidjeti i kad koristite stražnji fotoaparat. Nevjerojatno je da ovo snimam na telefonu jer izgleda kao film. Tako je dobro!

Mono mikrofon i filtar za vjetar za vrhunski zvuk

Mogli biste pomisliti je autorima videozapisa na YouTubeu najvažnija slika. To je istina, ali podjednako je važan i zvuk jer nekvalitetan zvuk ostavlja vrlo loš dojam.

Xperia ima dodatni treći usmjereni mikrofon, uz koji vam se gotovo čini kao da ste na licu mjesta. Ima i separator izvora zvuka koji koristi inteligentni filtar za vjetar. To znači da su otkrili kako ublažiti najveću smetnju za kvalitetu zvuka na otvorenom – vjetar!

Krupni plan uređaja Xperia PRO-I s prikazanim objektivima fotoaparata i mono mikrofonom.
Sara Dietschy snima sebe u gradu uređajem Xperia PRO-I s držačem za snimanje.
Optička stabilizacija slike za snimke bez podrhtavanja

Kao i fotoaparati Sony Alpha, ima optičku stabilizaciju slike. Tako sam siguran da će snimka biti stabilna, bez podrhtavanja. Podrhtavajuće videosnimke ostavljaju vrlo loš dojam.

Pogledajte intervju sa Sarom
Mišljenje autora vlogova o snimanju videozapisa uređajem Xperia

Poslušajte što autor vlogova AUXOUT kaže o stvaranju sadržaja uređajem Xperia PRO-I.Portret autora vlogova AUXOUT-a
Upoznajte AUXOUT-a

AUXOUT iz Tokija amaterski je snimatelj i fotograf koji voli izrađivati "kinematografske vlogove" – svakodnevna iskustva snimljena uz kinematografski pristup.

Videography Pro pojednostavnjuje snimanje

AUXOUT:
uobičajene aplikacije za fotoaparat na pametnim telefonima vrlo su jednostavne i lako se koriste, ali mogu biti frustrirajuće za profesionalce i poznavatelje fotoaparata. Videography Pro omogućuje snimanje videozapisa pametnim telefonom na najbolji način. Vrlo je jednostavna za korištenje i omogućuje mi brzu promjenu postavki kao što su ISO i brzina prijenosa u skladu sa situacijom. Jednim se dodirom možete prebaciti na automatski način rada, što je praktično i prilikom ležernog snimanja.

Krupni plan osobe koja prilagođava postavke videozapisa na pametnom telefonu Xperia PRO-I
Žena na plaži brčka nogama po vodi.

Snimanje uređajem Xperia

Snimanje emocija uz snimanje brzinom od 120 sl./s

Iskreno, iznenadilo me i snimanje u rezoluciji 4K brzinom od 120 sl./s. Kratkotrajni prizori koje je teško vidjeti pretvaraju se u emotivne prizore uz usporene snimke od 5x.

Savršena zamjena kompaktni fotoaparat

Nevjerojatno je da pametni telefon može zamijeniti kompaktni digitalni fotoaparat koji sam nosio sa sobom kao zamjenski fotoaparat.

Mnoge "kreativne" osobe" vrlo paze na kvalitetu svojih radova, čak i kada se radi o privatnim sadržajima. Zato mislim da će Xperia PRO-I biti odličan glavni fotoaparat za njih.

Fotografija zalaska sunca sa siluetom žene koja gleda more.

Snimanje uređajem Xperia

Pogledajte intervju s AUXOUT-om


Uživajte u izboru sadržaja snimljenih na uređaju Xperia 

Želite vidjeti što se događa kada uređaj Xperia i aplikaciju Videography Pro stavite u ruke profesionalnih autora? Pogledajte ove kratke filmove i pripremite se za nadahnuće.Kratki film Philipa Blooma

Istražite prizore i zvukove Londona u ovom film dražesnom filmu Philipa Blooma u cijelosti snimljenom na uređaju Xperia PRO-I.


Kinematografski vlog autora vlogova AUXOUT-a

Posjetite otok zečeva u Japanu u ovom prekrasnom kinematografskom vlogu autora vlogova AUXOUT-a stvorenom pomoću uređaja Xperia PRO-I.