ženka afričkog leoparda sjedi na suncu s dvoje mladunčadi sklupčanih pokraj nje

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Slika je snažna. Jedna snimka može zabilježiti emociju ili pobuditi unutarnje osjećaje."

Chris Schmid etablirani je freelance fotograf, producent/redatelj i filmaš koji se tijekom svoje desetogodišnje karijere specijalizirao za snimanje prirode, a također je i Sonyjev ambasador i istraživač National Geographica. Chris stvara vizualno dojmljive i fascinantne radove primjenjujući jedinstvenu kombinaciju kinematografske estetike i dokumentarnog stila u nekima od najzahtjevnijih okruženja na svijetu, pogotovo kada su velike mačke u pitanju. Cilj mu je uvijek isti – približiti se prirodi ravno u srcu divljine kako bi podigao razinu svijesti o krhkosti našeg planeta te kako bi njegov rad poslužio kao inspiracija da ga se zaštiti.

Kao iskusni redatelj/producent koji vlastoručno snima i koji se može pohvaliti radom na raznovrsnim fotografskim i filmskim projektima od početka do kraja, Chris posjeduje zavidno znanje o radu s dugačkim objektivima, prekrasnim kompozicijama, velikoj brzini i predviđanju ponašanja životinja.

Chris je posvećen očuvanju životinjskog svijeta i blisko surađuje s organizacijom WildAid iz San Francisa koja se bavi očuvanjem okoliša. Cilj im je smanjiti potražnju za ilegalnim proizvodima od divljih životinja. Chris je 2019. godine pokrenuo Stay·Wild™, ekskluzivnu kolekciju prirodnih i 100 % ručno rađenih proizvoda inspiriranih prirodom, a 50 % zarade od prodaje tih proizvoda donira se neprofitnim organizacijama koje podržavaju projekte zaštite životinjskog svijeta.

Kombiniranjem svojih vještina i ljubavi prema prirodi želi istaknuti probleme očuvanja i zaštite divljih životinja, i to stvarajući atraktivan i poučan sadržaj.

Chrisova oprema

Chrisove priče