zenka africkog leoparda sjedi na suncu s dvoje mladuncadi sklupcanih pokraj nje
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

"Slika je snažna. Jedna snimka može zabilježiti emociju ili pobuditi unutarnje osjećaje."

Chris Schmid je fotograf, snimatelj filmova i kinematograf Švicarske specijaliziran za povijest prirode na udaljenim lokacijama, najčešće velikih mačaka. Kao Sonyjev ambasador i istraživač National Geographica s radovima objavljenim u zbirci National Geographic Image Collection, posvetio je život snimanju prirodnih ljepota našeg planeta. Cilj mu je uvijek isti: približiti se srži prirode radi podizanja svijesti o krhkosti Zemlje i poticanja na njezino očuvanje.

Chris ima mnogo iskustva i nevjerojatno znanje o radu dugih objektiva, prekrasnim kompozicijama, brzoj akciji i predviđanju ponašanja životinja. Kvaliteta njegova rada vidljiva je iz brojnih nagrada koje je do sada osvojio. No te nagrade nikada nisu bile njegova motivacija. Njegov neumoran rad na dokumentaciji i zaštiti malog broja preostalih divljih područja temelji se na ljubavi prema prirodi i želji da zaštiti ono što nam je još ostalo.

Chris je iznimno predan zaštiti divljih životinja i blisko surađuje s ekološkom organizacijom WildAid iz San Francisca na smanjenju potražnje proizvoda od divljih životinja. Chris je 2019. osnovao Stay Wild™, internetsku trgovinu nakitom iz koje 50 % profita donira neprofitnim ustanovama koje rade na projektima zaštite divljih životinja.

Chrisova oprema

Chrisove priče