Opće značajke

Vrsta slušalica
Zatvorene, dinamične
Pogonski sklop
40 mm, kalotni (glasovna zavojnica CCAW)
Magnet
Neodimij
Dijafragma
Polimer tekućih kristala s aluminijskim slojem
Frekvencijski odaziv
4 – 40 000 Hz
Frekvencijski odziv (aktivno funkcioniranje) 
4 – 40 000 Hz
Frekvencijski odziv (komunikacija putem Bluetooth® tehnologije)
20 Hz – 20 000 Hz (uzorkovanje od 44,1 kHz) / 20 Hz – 40 000 Hz (uzorkovanje LDAC od 96 kHz, 990 kb/s)
Osjetljivosti (dB/mW)
105 dB / mW (1 kHz) (prilikom povezivanja putem kabela za slušalice dok je jedinica uključena), 101 dB / mW (1 kHz) (prilikom povezivanja putem kabela za slušalice dok je jedinica isključena)
Vrsta kabela
Jednostrani (odvojivi)
Duljina kabela
Kabel za slušalice (približno 1,2 m, OFC vlakna, pozlaćeni mini stereopriključak)
Utikač
Pozlaćeni mini stereo priključak u obliku slova L
Stil nošenja
Obuhvaćaju uši
NFC
Da
DSEE Extreme
Da
Pasivno funkcioniranje
Da

Baterija

Vrijeme punjenja baterije
Približno 3 sata (potpuno punjenje)
Način punjenja baterije
USB
TRAJANJE BATERIJE (VRIJEME NEPREKIDNE REPRODUKCIJE GLAZBE UZ INTERNU MEMORIJU)
Maks. 30 h (uz blokadu buke), maks. 38 h (bez blokade buke)
Trajanje baterije (vrijeme čekanja)
Do 30 sati (uz blokadu buke), maks. 200 h (bez blokade buke)

Specifikacija za Bluetooth®

Bluetooth® verzija
Verzija 5.0
Efektivni domet
Vidljiva udaljenost pribl. 10 m (30 ft)
Raspon frekvencija
Pojas frekvencije 2,4 GHz (2,4000 - 2,4835 GHz)
Profil
A2DP, AVRCP, HFP, HSP
Podržani audio formati
SBC, AAC, LDAC
Podržana zaštita sadržaja
SCMS-T

Uklanjanje zvuka

Prekidač za uključivanje/isključivanje blokade buke
Da
Osobni NC optimizator
Da
Optimizacija atmosferskog tlaka
Da
Način rada za zvuk iz okoline
Da
Trenutačna pozornost
Da

Prijenosno pojačalo za slušalice

Kontrola glasnoće
Dodirni senzor

Procesor/odašiljač

Ulaz(i)
Stereo mini priključak

Dostupne boje

bluesilverblack

Sadržaj pakiranja

  • Torbica za nošenje
  • Priključni adapter za korištenje u zrakoplovu
  • Kabel za slušalice (pribl. 1,2 m)
  • USB kabel: Type-CTM (pribl. 20 cm)
Placeholder

Funkcije

Slušalice WH-1000XM4 u vlaku

Napredna blokada buke

Bez obzira na to jeste li na dugačkom letu ili u kafiću, slušalice WH-1000XM4 pružaju najbolje radne karakteristike blokade buke i zadržavaju još više zvukova visoke i srednje frekvencije.

Čip HD procesora za blokadu buke QN1

Tehnologija na kojoj se temelji blokada buke

Tehnologija s dva senzora buke s dva mikrofona u svakoj slušalici detektira buku iz okoline i prosljeđuje podatke HD procesoru za blokadu buke QN1. HD procesor za blokadu buke QN1 pomoću novog algoritma zatim u stvarnom vremenu primjenjuje obradu blokade buke na razna zvučna okruženja. U kombinaciji s novim sustavom na čipu za Bluetooth zvuk detektira i prilagođava glazbu i signale buke te akustičke karakteristike između pogonske jedinice i ušiju više od 700 puta u sekundi. 

Slušalice WH-1000XM4 u zrakoplovu

Optimizacija blokade buke

Slušalice WH-1000XM4 koriste dvije tehnologije za maksimiziranje radnih značajki blokade buke. Jedinstvena optimizacija prema atmosferskom tlaku omogućuje optimalan zvuk na visokim nadmorskim visinama, a osobna optimizacija blokade buke analizira jedinstvene zvučne karakteristike uvjetovane veličinom glave, naočalama i kosom, a zatim prilagođava zvuk vama.

Pogled s lijeve strane na slušalice WH-1000XM4

Način rada za zvukove iz okruženja

Prilagodite zvukove iz okoline putem aplikacije Sony | Headphones Connect da biste tijekom slušanja u pokretu blokirali buku i pritom čuli važne zvukove, npr. najave reda vožnje.

Slušalice WH-1000XM4 na peronu

Bežična sloboda, vrhunski zvuk

LDAC odašilje približno triput više podataka (pri maksimalnoj brzini prijenosa od 990 kb/s) u odnosu na klasični BLUETOOTH® zvuk, što vam omogućuje uživanje u vrhunskoj kvaliteti audiosadržaja visoke rezolucije gotovo kao putem kabela.

Logotipi Hi-Res Audio i Hi-Res Audio Wireless

Zvuk u koji ćete povjerovati

Ugrađeno analogno pojačalo integrirano u HD procesor za blokadu buke QN1 ostvaruje nenadmašan omjer signala i šuma, koji jamči nisku razinu izobličenja i iznimnu kvalitetu zvuka na prijenosnim uređajima. Pogonske jedinice od 40 mm s dijafragmom od LCP-a čini slušalice savršenima za reprodukciju bogatih basova i punog raspona frekvencija do 40 kHz.

Logotip DSEE Extreme

Obnavljanje svih vaših komprimiranih datoteka u stvarnom vremenu 

DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) uz pomoć tehnologije Edge-AI razvijene u suradnji s tvrtkom Sony Music Entertainment u stvarnom vremenu poboljšava komprimirane digitalne glazbene datoteke. Dinamično prepoznaje instrumente, glazbene žanrove i elemente svake pjesme, kao što su vokali ili interludiji, te vraća zvukove visokog registra izgubljene prilikom kompresije radi bogatijeg doživljaja slušanja.

Slušalice WH-1000XM4 u restoranu

Samo počnite govoriti da biste razgovarali

Čim počnete razgovarati, funkcija omogućivanja razgovora glasom automatski zaustavlja glazbu i propušta zvukove iz okoline da biste mogli razgovarati, što je korisno ako ne želite skidati slušalice ili su vam ruke zauzete. Ta pametna značajka utemeljena na tehnologiji preciznog detektiranja glasa koristi pet mikrofona u slušalicama i naprednu obradu audiosignala za prepoznavanje glasa i reagiranje na njega. Kada razgovor završi, reprodukcija se automatski nastavlja.

Slušalice WH-1000XM4 u vlaku

Prilagodljiva kontrola zvuka automatski se prilagođava vašoj lokaciji i ponašanju

Prilagodljiva kontrola zvuka pametna je funkcija koja može naučiti prepoznavati lokacije koje često posjećujete, npr. radno mjesto ili omiljeni kafić te prilagoditi zvuk radi idealnog doživljaja slušanja. Osim toga, ona automatski otkriva što radite – npr. Hodate li, čekate ili putujete – pa prilagođava zvukove iz okoline u skladu sa situacijom. 

Slušalice WH-1000XM4 na ulici

Slušalice koje reagiraju na vas

Sanzor blizine u slušalicama može prepoznati nosite li ih ili ne, a zatim u skladu s tim prilagoditi reprodukciju radi štednje baterije. Kada skinete slušalice, glazba se automatski pauzira. Kada ih ponovno stavite, reprodukcija glazbe automatski se nastavlja.

Slušalice WH-1000XM4 sa značajkom Quick Attention

Trenutačna pozornost

Morate brzo čuti glasove ili zvukove oko sebe? Samo stavite ruku na kućište da biste odmah stišali glazbu i čuli zvukove iz okoline.

Uvećani prikaz školjke slušalica WH-1000XM4

Udobno nošenje tijekom cijelog dana

Slušalice WH-1000XM4 objedinjuju vrhunski stil i udobnost. Iznimno mekani jastučići za uši od uretanske pjene smanjuju pritisak i jednoliko ga raspoređuju te povećavaju područje kontakta radi stabilnijeg prianjanja. Zahvaljujući laganom dizajnu nećete ni primijetiti da ih nosite.

Logotip 35-satnog trajanja baterije

Cjelodnevna glazba i brzo punjenje

Uz dugačkih 30 sati trajanja baterije imat ćete dovoljno napajanja i za duga putovanja. Ako vam je potrebno brzo punjenje, uz dodatni adapter za izmjeničnu struju možete dobiti 5 h napajanja za samo 10 minuta.

Slušalice WH-1000XM4 s glasovnim pomoćnikom

Glasovni pomoćnik – budite pametniji

Zatražite pomoć bez upotrebe ruku. Jednostavno recite “OK Google” ili “Alexa” da biste aktivirali željenog glasovnog pomoćnika.. Zabavljajte se, komunicirajte, pratite informacije i obavijesti, slušajte glazbu, postavljajte podsjetnike i još mnogo toga. Glasom upravljati možete čak i značajkama slušalica kao što je blokada buke.

Slušalice WH-1000XM4 s hands-free pozivima

Jasniji pozivi bez upotrebe ruku 

Razgovor se spontano odvija uz jednostavne hands-free pozive. Zahvaljujući tehnologiji preciznog detektiranja glasa, koja kombinira pet ugrađenih mikrofona s naprednom obradom zvuka, slušalice WH-1000XM4 prenose kvalitetniji zvuk osobi na drugoj strani. 

Slušalice WH-1000XM4 s upravljanjem prstom

Upravljanje nadohvat ruke

Promijenite pjesmu, povećajte ili smanjite glasnoću i upućujte ili primajte pozive dodirivanjem zaslona ili povlačenjem prstom po njemu.

Logotip aplikacije Headphones Connect

Sony | Aplikacija Headphones Connect

Uz aplikaciju Sony | Headphones Connect kontrola ambijentalnog zvuka omogućuje vam da prilagodite jačinu pozadinskog zvuka i i pruža mogućnosti prilagođavanja glasova koji će se čuti. U međuvremenu vam equalizer omogućuje da prilagodite razine zvuka tako da odgovaraju vašoj glazbi.

Slušalice WH-1000XM4 u restoranu

Veza u više točaka

Radi potpune praktičnosti, slušalice WH-1000XM4 mogu se upariti s dva Bluetooth uređaja istodobno. Kada vam netko uputi poziv, slušalice znaju koji uređaj zvoni i automatski se povezuju s odgovarajućim uređajem. Uz to, moći ćete brzo i jednostavno prebaciti slušalice na bilo koji od dva uređaja dodirom na gumb.

Sklopljene slušalice WH-1000XM4

Zakretna sklopiva struktura

Školjke slušalica zakreću se prema unutra, pa idealno pristaju u kompaktno kućište. 

Slušalice WH-1000XM4 u torbici s kabelom

Torbica s kabelom

Isporučena torbica za nošenje izdržljiva je i uključuje kabel za žično slušanje.

Slika – Bežične slušalice s funkcijom blokade buke WH-1000XM4

360 Spatial Sound Personalizer

Uz aplikaciju Sony | 360 Spatial Sound Personalizer uživat ćete u doživljaju zvuka optimiziranom za vas. Aplikacija bilježi i analizira oblik vašeg uha da bi vam slušalice mogle stvoriti osobno polje prostornog zvuka nakon uparivanja s televizorima BRAVIA XR.

Slika – Bežične slušalice s funkcijom blokade buke WH-1000XM4

Doživljaj zvuka Dolby Atmos

Kad na televizor BRAVIA XR povežete bežični odašiljač Sony WLA-NS7, slušalice stvaraju idealni raspored fantomskih zvučnika svuda oko vas da biste doživjeli zvuk Dolby Atmos. Uronite u scenu i osjećajte se kao da ste u samom središtu akcije.