Xperia je sad pristupačna svima

Pomoć za osjetila

Cilj nam je isporučiti pristupačne proizvode koji svim omogućuju jednostavnu komunikaciju, bez obzira na specifične potrebe. Usredotočeni smo na tri područja pristupačnosti: pomoć za osobe oštećena vida – sadržaj je čitljiviji ili ga pretvaramo u zvuk; pomoć za osobe oštećena sluha – sadržaj se bolje čuje ili ga pretvaramo u tekst; pomoć za osobe slabije pokretljivosti – upravljanje uređajem Xperia postaje jednostavnije.

Mlada žena s naočalama, maskom za lice i slušalicama drži uređaj Xperia vrlo blizu očiju i gleda u zaslon
Pristupačnost za sve, bez obzira na potrebe

Da bi što više ljudi moglo uistinu uživati u našim proizvodima, pri njihovu stvaranju tražimo pomoć osoba s posebnim potrebama. Tijekom planiranja i razvoja razgovaramo s ljudima s posebnim potrebama i provodimo testove korištenja te povratne informacije koje od njih dobijemo ugrađujemo u gotove proizvode.

Globalni dan podizanja svijesti o pristupačnosti

Globalni dan podizanja svijesti o pristupačnosti (Global Accessibility Awareness Day, GAAD) dan je za razgovor, razmišljanje i učenje o pristupačnosti i uključivanju svih onih kojima je to potrebno. Da biste saznali više, posjetite Sonyjevu stranicu za GAAD (dostupna samo na engleskom).

Slike triju osoba različitih potreba pristupačnosti
Poslušajte što se nalazi na zaslonu

Uključite TalkBack i moći ćete telefonom upravljati uz dodirne i izgovorene povratne informacije da ne biste morali čitati sadržaj zaslona.

Razgovor upotrebom teksta

Transkripcija uživo omogućuje vam da jednostavnije sudjelujete u razgovoru. Značajka govor prikazuje kao tekst na zaslonu, obavještava vas kad netko izgovori vaše ime te vam omogućuje da odgovore upišete na zaslonu tijekom čitanja transkripcije. 

Primijetite važne zvukove

Uključite obavijesti o zvukovima i telefon će vas upozoriti na važne zvukove u vašem domu, npr. na zvuk protupožarnog alarma, na zvono na ulaznim vratima ili na djetetov plač.

Jednostavno upravljanje

Izbornik za pristupačnost odlikuje se velikim zaslonskim izbornikom s ikonama da biste jednostavnije zaključali uređaj, upravljali jačinom zvuka i svjetlinom, snimali snimke zaslona i obavljali druge radnje.


Logotip baze podataka GARI, Global Accessibility and Reporting Initiative
Provjerite informacije u bazi podataka GARI

Baza podataka GARI (engl. Global Accessibility Reporting Initiative) referentni je vodič za korisnike mobilnih telefona i tableta s oštećenjem sluha, vida, pokretljivosti ili s drugim posebnim potrebama. Nudi brze i jednostavne usporedbe značajki pristupačnosti na telefonima, uključujući sve uređaje Xperia.

Pristupačnost sustava Android 12

Android 12 osmišljen je kao još pristupačniji sustav s novim mogućnostima za bolju vidljivost, pa se u njemu možete bez muke pomicati po omiljenom sadržaju. Dostupan je u našim najnovijim uređajima Xperia 1 lll i Xperia 5 lll.

Logotip za Android 12
Ikona pristupačnosti
Pristupačnost na uređaju Xperia

Naši pametni telefoni sadrže tehnologiju za osobe s oštećenjima vida, sluha i pokretljivosti.

Značajke koje su dostupne ovise o proizvodu.
Za neke je značajke, ovisno o proizvodu, potrebno instalirati određenu aplikaciju iz trgovine Google Play™.